AcasăNewsMacron a deschis Luvru din Emirate

Macron a deschis Luvru din Emirate

Macron alaturi de seicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan (dreapta)

Presedintele Frantei a inaugurat cu mare fast Louvre Abu Dhabi, primul muzeu universal al lumii arabe, alaturi de cel mai puternic om din Emiratele Arabe Unite, seicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan.

Macron alaturi de seicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan dreapta

”Astazi, un monument cultural mondial a fost lansat, Louvre Abu Dhabi, reflectand geniul colectiv al umanitatii”, a declarat seicul, adaugand celebra fraza a lui Dostoievski ”frumusetea va salva lumea”. ”Este muzeul desertului si al luminii”, ”punctul de echilibru intre continentele european, african si asiatic”, a estimat Emmanuel Macron care, impreuna cu sotia sa, Brigitte, si cu regele Marocului, Mohammed al VI-lea, au admirat vedeta muzeului, celebrul tablou al lui Leonardo da Vinci, ”La Belle Ferronniere”.

Presedintele Frantei si regele Marocului admirand un tablou semnat de Leonardo

Pentru inaugurare, 300 de opere provenind de la 13 muzee franceze, intre care si ”Autoportretul” de Vincent van Gogh, au sosit la muzeul din Emirate. Evocand artistii care au marcat istoria lumii, Macron a afirmat ca ei erau ”spirite libere” care au ”dispretuit prostia” si care au crezut ”in ratiune contra obscurantismului”, evocand ”o lupta a omului contra discursului urii”.”

Dupa vizita cuplului prezidential francez muzeul se va deschide maine pentru public

Cei care vor sa va faca sa credeti ca oriunde in lume Islamul se construieste prin distrugerea altor religii monoteiste sunt mincinosi si va tradeaza”, a adaugat presedintele francez, intr-un discurs rostit in fata a 400 de invitati, majoritatea demnitari din lumea arabo-musulmana.

author avatar
Tudor Borcea
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger