AcasăNewsMacovei: Ponta si Antonescu au dus Romania la marginea lumii democratice

Macovei: Ponta si Antonescu au dus Romania la marginea lumii democratice

Europarlamentarul Monica Macovei i-a acuzat pe Crin Antonescu, presedintele interimar, si Victor Ponta, premier, ca, din cauza „betiei puterii”, au dus Romania la „marginea lumii democratice”.

Monica Macovei, europarlamentar PDL, i-a atacat, luni, prin intermediul bloglui personal, pe USL-istii Crin Antonescu si Victor Ponta, pe care ii acuza ca, din cauza „betiei puterii”, au dus Romania intr-o „fundatura fara iesire” la „marginea lumii democratice”.

„Ponta si Antonescu au dus Romania la marginea lumii democratice, intr-un echilibru precar. In ultimele zile, ei nu au luat masuri de recastigare a increderii, ci si-au continuat batalia pentru a rasturna rezultatele referendumului, au mintit din nou spunand ca renunta la mini-recensamant, cand in realitatea pregateau in secret scoaterea de pe lista a mai multor categorii de romani (asa cum reiese din adresa trimisa prefectilor), i-au amenitat pe unii judecatori de la Curtea Constitutionala cu suspendarea din functie. Sunt gesturi si actiuni care ne saboteaza pozitia in Uniunea Europeana”, a postat aceasta pe blogul personal.

In plus, scrie europarlamentarul, Romania a primit doua „dusuri reci”, unul din partea presedintelui Comisiei Europene, Manuel Barosso, si celalat din partea SUA, care l-a trimis pe Philip Gordon.

„Romania a primit doua dusuri reci. In primul rand, scrisoarea presedintelui Comisiei Europene, Manuel Barroso, care, pe un ton aspru, nemaiintalnit in mandatele sale, ii cere lui Ponta sa-si respecte angajamentele luate la intalnirea de la Bruxelles. In al doilea rand, deplasarea la Bucuresti a reprezentantului Departamentului de stat, Philip Gordon, insotita de mesajul ca SUA sunt ingrijorate de recentele actiuni ale guvernului, transmite un semnal puternic la nivel international”, a postat Monica Macovei.

author avatar
Ionut Zgimbau
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger