AcasăNewsMacovei: Ponta a creat o schema pentru a scapa USL-istii de raspundere...

Macovei: Ponta a creat o schema pentru a scapa USL-istii de raspundere penala. Trebuie sa demisioneze

Monica Macovei a sustinut, vineri, ca premierul Victor Ponta trebuie sa  isi dea demisia. Democrat-liberala a sustinut ca seful Executivului “a creat o schema cu premeditare pentru a scapa USL-istii de raspundere penala” si ca „scopul este de a-l scapa pe Adrian Nastase si probabil pe altii si de a obstructiona justitia.”

Monica Macovei

Monica Macovei a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca premierul Ponta ar restaura sistemul Nastase- Stanoiu. „Victor Ponta a creat o schema cu premeditare pentru a scapa USL-istii de raspundere penala, incepand cu Adrian Nastase. Practic, Ponta restaureaza sistemul Nastase-Stanoiu. Demiterea sefului Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC – n.r.) de catre Ponta este insuficienta. Problema ramane nerezolvata. Ponta trebuie sa numeasca o persoana credibila care de indata sa restabileasca situatia si sa trimita o scrisoare la ICCJ, pana la termenul viitor, prin care sa reprezinte interesele statului si sa reia prejudiciul adus Inspectoratului in actiunea „Trofeului Calitatii”. Asa cum in 2009 acest Inspectorat s-a constituit parte civila, pagubita, cu anumita suma de bani. Mai mult, in urma cu o luna acest IS precizat ca prejudiciul este si mai mare decat suma precizata in 2009″, a afirmat Monica Macovei.

Democrat-liberala sustine ca Ponta trebuie sa-si dea demisia. „Situatia de la ISC nu este intamplatoare, face parte dintr-o schema premeditata de Ponta. Scopul este de a-l scapa pe Adrian Nastase si probabil pe altii si de a obstructiona justitia. (…) A folosit o institutie a statului pentru a-si scapa un prieten, un coleg de partid pentru a-l scapa pe Nastase de raspundere penala, de a incerca sa-l scape, si de aceea, repet, Ponta trebuie sa demisioneze”, a declarat europarlamentarul PDL, Monica Macovei.

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger