AcasăNewsMacheta noului pod din Genova s-a prabusit si ea

Macheta noului pod din Genova s-a prabusit si ea

Podul de plastic s-a daramat...

O scena jenanta si, pentru unii,de rau augur, a avut loc cu ocazia prezentarii machetei viitorului pod Morandi care s-a prabusit luna trecuta.

Podul de plastic s a daramat

In timp ce arhitectul italian Renzo Piano prezenta, intr-o conferinta de presa, proiectul viitorului pod al orasului, o parte a machetei s-a prabusit, asistenta ramanand pentru scurt timp fara cuvinte. La originea ”catastrofei” a fost patronul Autostrade per l’Itali, Giovanni Castellucci, care a examinat neindemanatic macheta, exponatul cazand pe masa ca un castel de carti de joc. ”Asta aduce noroc”, a lansat cu umor celebrul arhitect italian de renume mondial. Dar incidentul a fost cu atat mai jenant cu cat Renzo Piano tocmai termina un discurs in care lauda soliditatea structurii sale: ”Acest pod va trebui sa dureze o suta de ani si sa fie din otel”, spunea arhitectul.

Noul pod conceput de arhitectul Renzo Piano se va sprijini pe 43 de stalpi in memoria celor 43 de victime din 14 august

Viitorul pod, care se va inalta in toamna anului viitor, ”va duce cu gandul la o corabie pentru ca este legat de Genova”, a mai spus Piano care s-a nascut in celebrul oras portuar italian in septembrie 1937. Pentru a linisti pe toata lumea, Renzo Piano a explicat ca ”nu trebuie sa ne grabim” pentru a construi succesorul podului Morandi. 43 de persoane si-au pierdut viata in urma prabusirii acestui viaduct rutier, in 14 august. Gestionarul infrastructurii rutiere a anuntat infiintarea unui fond de indemnizatii de 500 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe apropiatii victimelor.

author avatar
Tudor Borcea
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger