Cauta

Macel la vedere intre judecatori si procurori

Modificarile propuse de Tudorel Toader la legile din domeniu au declansat bomba amorsata de mult timp in Justitie.

Judecătorii din CSM au dat peste cap planurile colegilor procurori de decapitare a Inspecției Judiciare

Primii in ring au urcat chiar membrii CSM, unde judecatorii s-au confruntat direct, ieri, cu procurorii boicotand, prin absenta, sedinta CSM in care urmau sa fie discutate concluziile auditului care s-a desfasurat la Inspectia Judiciara. Asta dupa ce se auzise ca prezentarea raportului in cauza va fi urmata imediat de propunerea de revocare a sefului Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru si a adjunctului sau.

Sefa Curtii Supreme a condus boicotul anti-procurori de la CSM

Miscarea a fost pusa la cale de procurorii din CSM in scopul salvarii sefei DNA Codruta Kovesi – verificata la randul ei de o echipa a Inspectiei Judiciare. Iar cum vorba umba ca raportul este unul defavorabil conducerii DNA,  procurorii au incercat sa blocheze prezentarea lui in CSM cu ajutorul demiterii intempestive a sefilor Inspectiei Judiciare. Culmea este ca judecatorii care au lipsit (cinci la numar, printre ei aflandu-se si sefa ICCJ Cristina Tarcea) si-au asumat public boicotul. Mai exact, acestia au explicat cu subiect si predicat ca nu au vrut sa permita, prin asigurarea cvorumului sedintei CSM, decapitarea Inspectiei Judiciare prin ”incalcarea dreptului la aparare” a persoanelor vizate de revocare. ”Dat fiind ca nu este pentru prima data cand argumentul numarului majoritar al voturilor exprimate devine mai puternic decat cel al respectarii legii, refuzam ca prin asigurarea cvorumului de Plen sa cream astfel cadrul necesar pentru incalcarea unui drept fundamental”, se afirma explicit in comunicatul semnat de Cristina Tarcea.

Ministrul Justitie taie mufa procurorilor

Infrangerea de la CSM nu a fost singura lovitura primita, ieri, de procurori. Inainte ca judecatorii de la CSM sa dea peste cap planul de demitere a sefilor Inspectiei Judiciare, ministrul Justitiei a iesit la rampa si i-a apostrofat public pe procurori, carora Tudorel Toader le-a transmis scurt ca nu sunt legiuitori si daca tot nu alcatuiesc ”a treia Camera parlamentara”, bine ar fi sa-si vada de treaba si sa aplice legile pentru ca asa scrie in fisa lor de post.

Judecatorii, de acord cu modificarile aduse de Toader!

Miercurea neagra a continuat pentru procurori si in cursul dupa-amiezii, cand Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a anuntat, printr-un comunicat, ca este de acord cu majoritatea propunerilor de modificare avansate de Tudorel Toader – propuneri hulite la gramada de procurori. Concret, desi propune si ea unele modificari, UNJR este de acord cu majorarea vechimii magistratilor in vederea ocuparii unor functii, cu introducerea conditiei de varsta pentru procurorii care acced in DNA si DIICOT, cu interzicerea detasarilor care nu respecta toate criteriile legale, cu blocarea trecerii din randul judecatorilor in cel al procurorilor si invers, cu separarea competentelor sectiilor de judecatori si procurori din CSM, cu eliminarea reincadrarii magistratilor pensionari pe functiile proaspat eliberate tot de ei, cu eliminarea mentinerii dreptului locativ dupa pensionare atat in cazul magistratilor cat si a mostenitorilor lor etc. Si mai important este insa ca UNJR agreeaza introducerea unei legi de raspundere a magistratilor – singura in masura sa puna capat abuzurilor din sistem.

Ultimele stiri

  • O autostradă din China s-a prăbușit. Cel puțin 19 morți/Imagini impresionante de la locul dezastrului – VIDEO
  • Zeljko Kopic: „Ei nu ar trebui să mai fie parte din clubul Dinamo!”
  • Diana Șoșoacă poate candida la Primăria Capitalei. „Răsturnare de situație! Mi s-a admis candidatura!”
  • Noi vești despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Unde se află internat marele artist
  • Simonis, despre candidatura lui Popescu Piedone. „Ar trebui să se gândească, poate, la un exit”
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Publicarea anuntului de autorizatie de construire intr-un ziar de larga raspandire – este necesara?
  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Exit mobile version