AcasăNewsMacel in PSD

Macel in PSD

Desi intre ei nu exista nici urma de prietenie, soarta s-a incapatanat sa-i puna tot timpul unul langa altul pe Victor Ponta si pe Liviu Dragnea

Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti. Dragnea nu a acceptat demisia lui Ponta iar acesta, in loc sa se potoleasca, incearca din rasputeri sa-l aduca pe actualul lider al PSD la judecata partidului.

Desi intre ei nu exista nici urma de prietenie soarta s a incapatanat sa i puna tot timpul unul langa altul pe Victor Ponta si pe Liviu Dragnea

Odata esuat planul convocarii unui Birou Executiv care sa analizeze tovaraseste responsabilitatea pe care o are Dragnea in escaladarea conflictului cu Ponta, pucistii de serviciu ai PSD pun acum la cale o intalnire a conducerii partidului la Tulcea. O intalnire in care insultele si acuzatiile sa se piarda prin stuful si canalele Deltei si sa nu ajunga la urechile ziaristilor, dar care sa-l puna in sfarsit la punct pe Liviu Dragnea. Mai exact sa-l oblige pe acesta sa renunte la conducerea discretionara a partidului si sa accepte o conducere colectiva. Una care sa miluiasca cu functii si stipendii grase toate taberele din partid, evident. Alertat deja de ofensiva lui Ponta, Dragnea nu s-a repezit sa muste noua nada, motiv pentru care propunerea cu Delta nu era, ieri la pranz, de actualitate.

Dragnea este cel care a batut palma cu Basescu, pe vremea USL

Daca tot l-a decretat Liviu Dragnea mare scula in partid, ”PSD are nevoie de Ponta”, fostul premier si-a desertat public sacul plin ochi cu frustrari. Pus sa spuna ce-i reproseaza concret lui Dragnea, Ponta a recunoscut ca-i sta in gat atat tinerea sa pe bara cat si desele referiri pe care le face Dragnea la ”prietenia” care ii leaga. ”A fost o chestiune prezentata nereal pentru oameni. Nu suntem prieteni, nu discutam, nu ne sfatuim. Si povestea aia cu Victor care poate sa fie in toate functiile, nu sunt in nicio functie, nu i-am cerut nicio functie, nu mi-a dat nicio functie. Nu e cazul, deciziile pe care le ia si le asuma”, l-a corectat plin de naduf Ponta pe Dragnea. Pus pe ciripit tot ce i-ar putea dauna liderului PSD, Ponta a sustinut si ca Liviu Dragnea a fost, in realitate, cel care a negociat, impreuna cu fostul consilier prezidential Iulian Chifu, celebrul pact de coabitare Basescu – Ponta: ”Cand iei singur deciziile inevitabil unele sunt bune, altele mai putin bune, doar ca trebuie sa ti le asumi si nu trebuie sa le lasi pe altii. Eu am avut prostul obicei sa-mi asum eu tot. De exemplu, faimosul pact cu Traian Basescu. Mi l-am asumat eu. De scris si de negociat, l-a negociat Liviu Dragnea si a fost prezent cu mine acolo”. Si daca tot a inceput sa dea din casa, Ponta a sustinut ca Dragnea nu este strain nici de numirea Laurei Codruta Kovesi la DNA: ”Numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amandoi, eu si Liviu, acum am ramas eu omul rau. Nu am fost doar eu, am fost doi”. Tot doi sunt si acum, dar impotriva lui Dragnea. Asta pentru ca si Eugen Teodorovici a iesit la rampa doar pentru a insinua ca Liviu Dragnea este de fapt cel care il vaneaza pe Ponta si nu invers, asa cum se vede de la o vreme incoace. ”Tot vad ca Liviu Dragnea e marele pacifist si stim cu totii ca nu este, la fel cum toti vad ca Victor Ponta e razboinic si stim ca nu e asa”, a incercat Teodorovici sa rastoarne rolurile celor doi atunci cand a fost pus sa comenteze escaladarea conflictului dintre Ponta si Dragnea.

Romania nu are loc pe niciuna dintre barcile europene

Desi PSD-ul guverneaza cu onor Romania, Victor Ponta spune ca tara noastra si-a ratat cu brio viitorul European. ”Eu cred ca Romania a picat intre toate barcile in Europa. Lucrurile sunt decise, Franta, Germania, tarile nordice vor avea un grup al lor bazat pe cine este in zona euro, cine este in Senghen, cine are politici fiscal-bugetare conform pactului fiscal, cine are PIB. Noi nu facem parte, degeaba zice domnul Iohannis, domnul Grindeanu”, sustine fostul premier. Ba mai mult, desi Guvernul, prin vocea prim-ministrului Grindeanu, a afirmat ca s-a inteles cu presedintele Iohannis in privinta pozitiei Romaniei si vorbesc pe o singura voce intru binele tarii, Ponta afirma ca pozitia convenita de primii doi oameni in stat este una gresita: Romania aspira la lucruri imposibile si nu suntem reprezentati asa cum ar trebui in Europa, acuza fostul premier.

author avatar
Simona Badulescu
872 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger