AcasăNewsMacel in Las Vegas

Macel in Las Vegas

A fost cel mai devastator atac armat din istoria SUA de dupa sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial

Cel putin 50 de persoane au fost ucise si peste 200 ranite, luni, in urma unui atac armat ce e a avut loc in timpul unui festival de muzica country in apropierea hotelului- cazino Mandalay Bay. Deocamdata, politia a evocat un singur agresor, care a fost ucis.

A fost cel mai devastator atac armat din istoria SUA de dupa sfarsitul celui de al doilea Razboi Mondial

Drama a avut loc in timp ce lumea era adunata la festivalul Route 91 Harverst, unde pe scena a debutat cantaretul american Jason Aldean. Din primele informatii, agresorul a folosit o arma automata si a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, in proximitatea caruia se tinea acest concert in aer liber. Focurile de arma au provocat o imensa panica, imagini surprinse la locul tragediei aratand persoane ranite sau ucise.  „Seara a fost mai mult decat groaznica.”, a spus el, gandurile si rugaciunile mele se indreaptacatre toti cei care se aflau la concert”, a postat pe Instagram Jason Aldean. Potrivit serifului din Las Vegas, Joe Lombardo, agresorul a fost ucis in timp ce se afla inca in hotel. Barbatul a fost identificat, este un locuitor din Los Angeles, a adaugat seriful.

Anul acesta 11650 de americani au fost ucisi cu arme de foc

Este vorba de Stephen Paddok, in varsta de 64 de ani. Politistii au descoperit si mai multe arme de foc in camera hotelului unde a stat, plus doua masini care ii apartineau acestuia. Circumstantele acestui atac sunt inca neclare, la fel ca si mobilul crimelor. Politia se afla pe urmele prietenei criminalului, o femeie pe nume Marilou Danley. Mai multe locuri de divertisment sau concerte au fost tinta unor atacuri armate in ultimii ani. In SUA, in 2016, un atac armat a ucis 49 de persoane, intr-un club de noapte din Orlando.

Stephen Paddock identificat ca principal suspect a tras nu mai putin de 300 de gloante Era cunoscut politiei avand o condamnare pentru agresiuni sexuale si violente impotriva minorilor

In Paris, in 2015, 90 de oameni si-au pierdut viata in urma unui atentat terorist la sala Bataclan. Mai recent, in mai 2017, 23 de persoane au fost ucise in timpul unui concert al cantaretei americane Ariana Grande, la Manchester.

 Marturia miliardarului Dan Bilzerian

Jucator profesionist de poker si supranumit Regele Playboy al Instagramului (unde este urmarit de 21 de milioane de persoane) Bilzerian, care a devenit celebru afisandu-si pe retelele sociale stilul de viata extravagant, s-a aflat la locul tragediei si a inregistrat cu telefonul momentele de groaza din timpul impuscaturilor. ”O fata tocmai a fost impuscata in cap, e nebunie”, a relatat Bilzerian. ”Par un soi de impuscaturi in masa, tipul are o arma de calibru mare, sunt sigur. E timpul sa-mi iau arma si sa ma intorc”, a mai spus el.

Un roman, Luca Iclodean, este printre raniti. ”Nu postez chestii personale  dar  am nevoie de ajutor chiar acum. Va rog sa va rugati pentru fiul meu Luca care a fost impuscat in Las Vegas. Chiar acum e in operatie, in stare critica, si v-ar aprecia rugaciunile”, se arata in mesajul mamei sale, Carmen.

author avatar
Tudor Borcea
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger