AcasăNewsMăcel cu gaz la un hotel din Canada, cu zeci de oameni...

Măcel cu gaz la un hotel din Canada, cu zeci de oameni băgați în spital. Reacții (VIDEO)

Zeci de oameni au ajuns la spital în urma unei scurgeri de gaz într-un hotel din centrul Canadei, au anunţat autorităţile locale citate de Reuters. În total, 46 de persoane au prezentat simptome de intoxicaţie cu monoxid de carbon. Ultimele informații confirmă faptul că 15 victime se află în stare gravă, a conform oficialilor primăriei din oraşul Winnipeg.

 

Alex Forrest, președintele Uniunii pompierilor din orașul în cauză a afirmat pentru Global News că „este unul dintre cele mai oribile incidente” cu care departamentul s-a confruntat pe segmentul accidentelor cu monoxid, iar forțele de intervenție au fost „total șocate. [Dar] au realizat imediat că existau deja niveluri extreme de monoxid de carbon și acțiunile lor prompte au salvat, cel mai probabil, numeroase vieți”.
În hotelul Super8 se aflau în acel moment 52 de persoane, a menţionat John Lane, responsabil al serviciilor de ambulanţă. Echipele de salvare au intervenit marţi dimineaţa la hotel, după declanşarea sistemului de alarmă automat care indica prezenţa crescută a monoxidului de carbon. Potrivit reprezentantului canadian citat, concentraţia gazului toxic găsit la hotel ajungea şi la 385 de părţi per milion (ppm), în condiţiile în care monoxidul de carbon devine periculos de la 10-20 ppm.

Alimentarea cu gaz a fost întreruptă imediat, și nu se știe ce a provocat scurgerea ucigătoare.

[youtube]1vuu-TkvZk4[/youtube]

author avatar
Filip-Mihael Bodoc