AcasăNewsM.A.I: Basescu poate fi demis cu jumatate plus unu din cei prezenti...

M.A.I: Basescu poate fi demis cu jumatate plus unu din cei prezenti la vot

(foto: cdep.ro)

Referendumul privind demiterea lui Traian Basescu va fi organizat pe baza Ordonantei de Guvern conform careia presedintele va fi demis cu jumatate plus unu din cei prezenti pe 29 iulie la vot, a anuntat M.A.I.

(foto: wikipedia)

Ministerul Administratiei si Internelor a informat, marti, ca referendumul privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, se va desfasura pe baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului, astfel inca, pentru ca acesta sa fie demis trebuie sa voteze jumatate plus unu din numarul persoanelor care se vor prezenta la vot.

Mai exact, conform ministrului delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, referendumul va fi organizat in conformitate cu Legea 3/2000 corectata si modificata prin OUG 41/2012.

„Vreau sa fiu foarte clar si precis: Ministerul Administratiei si Internelor, toate institutiile implicate, Guvernul Romaniei nu pot organiza consultarea decat in conformitate cu legislatia in vigoare, adica Legea 3/200 corectata si modificata prin Ordonanta 41/2012. Restul sunt comentarii”, a spus Victor Paul Dobre.

Decizia M.A.I. este contrara hotararii judecatorilor Curtii Constitutionale care au decis ca, pentru a fi validat, la referendum trebuie sa se prezinte 50%+1 din persoanele inscrise pe listele electorale permanente, respectand astfel vechea lege a referendumului.

author avatar
Ionut Zgimbau
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger