AcasăNewsLupii au luat cu asalt stațiunea preferată de români. Localnicii sunt disperați!

Lupii au luat cu asalt stațiunea preferată de români. Localnicii sunt disperați!

colibitaLupii au luat cu asalt stațiunea preferată de români. Localnicii sunt disperați! / foto: facebook.com/StatiuneaColibita

Stațiunea balneară Colibița din județul Bistrița-Năsăud a devenit, de mai bine de o săptămână, ținta lupilor înfometați. Localnicii spun că nu au mai văzut așa ceva în viața lor, deoarece este mult prea devreme în această perioadă ca lupii să coboare în sat.

Panica în localitate s-a instalat repede! Gospodăriile oamenilor sunt în fiecare zi atacate de fiarele pădurii. Mai mulți câini, care erau legați în curțile oamenilor, au fost pur şi simplu sfâșiați de lupi.

Sătenii din zonele izolate ale stațiunii Colibița sunt disperaţi să îşi apere animalele. Mulți își fac curaj și ies noaptea afară şi fac zgomot, strigă, sau mai aprind câte o petardă, în speranța că vor speria și vor alunga lupii.

„Am 42 de ani de când sunt aici dar aşa ceva nu am întâlnit, să vină ursul să dea mâna cu noi ziua şi animalele astea să umble noaptea şi să ne streseze. De ce credeţi că coboară aşa de mult? Coboară ca nu îi satură nimeni, nu le da de mâncare nimeni, de foame coboară toate şi vin”, spune o localnică, potrivit stirileprotv.ro.

Disperarea de a ține bestiile departe de gospodăriile lor îi îndeamnă pe oameni să stea de pază cu rândul, în ciuda pericolelor care îi paște. Jandarmii montani fac un apel ferm către populație și îi sfătuiesc pe cetăţeni să stea în case după lăsarea întunericului.

Miraculosul aer de la Colibița

Colibița este un sat din comuna Bistrița Bârgăului, județul Bistrita-Nasaud. Localitatea este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani. Situată la o altitudine de 900 de metri, Colibița este considerată zona cu cel mai pur aer din țară. De peste 120 de ani, miraculosul aer de la Colibița, ozonat și cu un nivel ridicat de ioni negativi, face minuni.

Turismul în zonă a luat amploare datorită proprietăților curative ale aerului. Veștile despre puritatea aerului de aici au început să fie cunoscute încă din 1883, când o tânără bistrițeancă a reușit să se vindece de TBC datorită aerului bogat în ozon din această regiune. Mai mult, în localitate a existat un sanatoriu ce trata boli pulmonare, potrivit blog.travelminit.ro.

author avatar
Andreea Vlad
1.134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger