AcasăNewsLuni incepe Bacalaureatul 2013. TOTUL despre examene: Variante de subiecte si baremul!

Luni incepe Bacalaureatul 2013. TOTUL despre examene: Variante de subiecte si baremul!

Prima sesiune a Bacalaureatului 2013 va incepe luni, 10 iunie, cu proba A, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

La sesiunea din vara s-au inscris doar aproape jumatate dintre cei asteptati sa sustina „proba maturitatii”, putin peste 187 000 de candidati. Spre deosebire de anii anteriori, in 2013 mii de absolventi nu s-au inscris la sesiunea din vara, motivand ca nu sunt destul de bine pregatiti.

Exemplu de subiecte la proba A

Elevii care s-au inscris la examen au fost repartizati in 585 de centre de examen. Ei vor sustine, incepand de luni, 10 iunie 2013, proba orala de limba romana, care se va desfasura pana pe 11 iunie inclusiv. Cea de-a doua proba, care-i vizeaza doar pe absolventii apartinand minoritatilor nationale,  este cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala la limba materna.

VEZI CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2013!

Model de subiecte la bacalaureat 2013, proba A

„Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna au fost elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare. Subiectele cuprind texte literare si non-literare, functionale si non-functionale, precum si itemi corespunzatori descriptorilor de competente din programele pentru Bacalaureat. Subiectele au un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10 – 15 minute”, se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Educatiei.

Bacalaureatul continua cu evaluarea competentelor digitale, proba care se va desfasura intre 17 si 21 iunie, iar proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala a fost programata intre 25 si 28 iunie.

Barem de evaluare si de notare la Bacalaureat 2013, proba A

Incepand cu data de 1 iulie, absolventii de liceu vor intra in febra probelor scrise. Noutatea examenului de bacalaureat 2013 este aceea ca elevii vor avea subiecte diferite, cu grad de complexitate diferit, in functie de profil. Ministerul Educatiei a decis diversificarea si simplificarea subiectelor la bacalaureat anul acesta, pentru a adapta cerintele la numarul de ore studiate la materia de examen si la ce se preda la clasa.

Accesul  candidatilor in salile de examen se va face doar pe baza actului de identitate, cu cel putin 30 de minute inaintea inceperii probei. Acestora nu le va fi permis sa detina asupra lor niciun fel de material cu caracter didactic.

Elevii care nu se prezinta la probele orale, pot participa la probele scrise, insa nu pot promova examenul de Bacalaureat. Cei care nu vor promova BAC-ul in sesiunea din vara, mai au o sansa in toamna.

Citeste si

author avatar
Alina Costache
2.084 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger