AcasăNewsLUNA IULIE - cea mai calduroasa din an, cu temperaturi peste norme...

LUNA IULIE – cea mai calduroasa din an, cu temperaturi peste norme

Iulie si-a intrat in drepturi, de duminica. Luna lui Cuptor va aduce, spun specialistii, temperaturi ridicate, cu patru-cinci grade peste normal.

Se anunta o luna iulie de foc! (foto: republicanul.ro)

Daca va intrebati, la inceput de iulie, cum va fi vremea pe parcursul urmatoarelor patru saptamani, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) spun ca ne aflam in fata celei mai calduroase luni din an. Asadar, ne asteapta 31 de zile cu temperaturi ridicate, adesea peste normele obisnuite ale acestei perioade. De altfel, inca din prima zi a lunii iulie vestul Romaniei s-a aflat sub semnul Codului galben de canicula, cu temperaturi anuntate de 35-37 de grade. Si in Bucuresti a fost cald, cu 32 de grade la orele pranzului.

Iar in zilele urmatoare situatia nu pare sa se schimbe, spre dezamagirea celor carora nu le surade ideea de vara si caldura toropitoare. „Va fi cea mai calduroasa luna din an. In estimari, putem vorbi, de temperaturi peste normele climatologice. In anumite perioade, temperaturile vor depasi cu pana la patru-cinci grade Celsius peste normele climatologice„, a declarat, duminica, meteorologul de serviciu al ANM, pentru Gandul.

Pe langa zile cu foarte multe grade in termometre, peste 35, mai exact, pe parcursul lui iulie vom avea parte si de perioade cu vreme normala pentru aceasta luna. Nu vor lipsi ploile de vara, in averse, spun meteorologii, si nici grindina.

303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger