AcasăNewsLuna albastra (blue moon): Nu rata spectacolul de pe cer, pe 31...

Luna albastra (blue moon): Nu rata spectacolul de pe cer, pe 31 august! – VIDEO

(foto: terapiiimunitare.ro)

Luna albastra va fi vizibila in toata splendoarea sa, vineri, 31 august. E ultima ocazie de a privi fenomenul cunoscut drept „blue moon”, pana in vara lui 2015, asa ca nu o ratati!

(foto: terapiiimunitare.ro)

Luna albastra este a doua luna plina din august. Denumirea de „luna albastra” se pierde in negura vremii, asa ca nu se stie cum de astrul a primit o asociere cu aceasta culoare a cerului, a visarii si a misterului. S-a impamantenit, insa, ideea ca a doua luna plina dintr-o luna calendaristica sa poarte aceasta denumire: „luna albastra”, potrivit Wikipedia.

Fenomenul astronomic cunoscut drept „luna albastra” are loc in acest an pe 31 august. In general, se produce la circa doi ani si jumatate. Asa ca, dupa martie 2010, august 2012, urmatoarea sansa sa priviti cerul in cautarea lunii albastre o veti avea abia in vara lui 2015!

Asadar, daca cerul nu va fi acoperit de nori, vineri, 31 august, vom putea vedea pe cer luna albastra. Luna plina, spectaculoasa.  De altfel, de-a lungul vremii, melancolicii au ascultat nu o data melodia „Blue moon”, interpretata printre altii de Frank Sinatra sau Elvis Presley!

[youtube]KJUrp-cGQyQ[/youtube]

 

6.734 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger