AcasăNewsLumina Sfanta de la Ierusalim a fost adusa la Bucuresti cu un...

Lumina Sfanta de la Ierusalim a fost adusa la Bucuresti cu un avion special!

Lumina de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim a fost adusa in Romania, cu un avion special care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coanda” din Capitala sambata seara, in jurul orei 19:40.

Din Bucuresti, Lumina Sfanta va fi dusa in toata tara, spre a fi oferita credinciosilor in noaptea de Inviere, la Aeroportul „Henri Coanda” venind delegati ai protoieriilor din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte eparhii ale Patriarhiei Romane, pentru a primi Lumina adusa din Israel. Delegatia Patriarhiei Romane care a adus Lumina din Israel a fost condusa de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Lumina Sfanta va fi oferita clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala Patriarhala din Bucuresti de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, la slujba de Inviere, Potrivit Patriarhiei. De la aeroport, Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi dusa in tara si cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare (cu escala in Cluj-Napoca) si Timisoara.

De asemenea, la Ierusalim a mers si o delegatie condusa de primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu pentru a aduce Lumina Sfanta, acestia urmand sa revina in tara sambata, la ora 22:00, pe Aeroportul „Mihail Kogalniceanu”. Slujba de Inviere de la Mangalia va avea loc pe plaja si va fi oficiata de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alaturi de un sobor de preoti, fiind asteptati cateva mii de credinciosi – atat turisti, cat si localnici.

Dupa Slujba de Inviere, pe malul marii vor fi inaltate 5.000 de lampioane, sub sloganul „Lumina care vine se intoarce la ceruri”.

author avatar
Alina Costache