AcasăNewsLumea muzicala sufera o noua pierdere grea: A murit compozitorul TEMISTOCLE POPA!...

Lumea muzicala sufera o noua pierdere grea: A murit compozitorul TEMISTOCLE POPA! (VIDEO)

S-a stins unul dintre cei mai cunoscuti compozitori autohtoni, cel care, de-a lungul anilor, a scris piese pentru solisti indragiti precum Margareta Paslaru si regretatul Dan Spataru. Temistocle Popa a murit, marti, la varsta de 92 de ani.

Colegii de breasla au aflat cu mare tristete ca, la primele ore ale zilei de 26 noiembrie, Temistocle Popa a plecat intr-o lume mai buna. Compozitorul lasa in urma sa creatii deosebit de valoroase- atat piese interpretate de marii artisti romani, cat si muzica de film – printre ele si coloana sonora a filmului pentru copii „Veronica”.

Ati ascultat, cu siguranta, melodii precum „De ce, de ce, de ce” si „Canta un ciobanas”, interpretate de  Margareta Paslaru, sau celebra „In randul patru”… banca de la geam, duetul Dan Spataru – Anda Calugareanu, ori „Lalele”, interpretata de Luigi Ionescu. Toate aceste slagare, carora li se adauga piese arhifredonate precum „Sa cantam, chitara mea”, „Trecea fanfara militara”, pe care le-a cantat pe scena, in mai toate orasele din tara, marele Dan Spataru – au fost compuse de Temistocle Popa.

Regretatul artist va fi inmormantat joi.

Sursa foto: cinemagia.ro

[youtube]tmvVVlawpvY[/youtube]

[youtube]63O_fnSFOss[/youtube]

[youtube]5FHhDlIM0OU[/youtube]

[youtube]Fj4vfNyU_80[/youtube]

788 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger