AcasăNewsLukoil reporneste Rafinaria Petrotel

Lukoil reporneste Rafinaria Petrotel

Conducerea Lukoil a decis sa repuna in functiune Rafinaria Petrotel, unde activitatea fusese oprita in urma cu o saptamana.

Conducerea companiei ruse a decis sa intrerupa activitatea de la Rafinaria Petrotel vinerea trecuta, dupa ce Lukoil a inceput sa fie anchetata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Dupa mai multe runde de negocieri, conducerea Lukoil a decis sa repuna in functiune instalatiile de la Rafinaria Petrotel, un cuvant greu de spus avand iesirea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de joi seara.

Conform Romania TV, Traian Basescu i-a acuzat pe cei de la Lukoil ca pun presiune pe reprezentantii justitiei si i-a amenintat ca daca vor sa paraseasca Romania nu au dreptul sa plece cu intreaga infrastructura.

Repornirea instalatiilor de la Rafinaria Petrotel este o actiune de durata, insa ea a fost anuntata, deja, atat de liderii de sindicate, cat si de Garda de Mediu Prahova.

Conform magistratilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, conducerea SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti este cercetata intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Se vorbeste despre un prejudiciu de circa 230 de milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger