AcasăNewsLukoil, evaziune fiscala si spalare de bani de 230 milioane euro

Lukoil, evaziune fiscala si spalare de bani de 230 milioane euro

In plina defilare a procurorilor anticoruptie cu dosarul EADS-Microsoft, o alta ancheta promite bagarea la apa a unor nume sonore. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti instrumenteaza o speta cu un prejudiciu record: 230 milioane de euro. Iar “vedeta” dosarului este colosul Lukoil.

Un  numar de 23 de perchezitii au avut loc, ieri, la sediile mai multor societati comerciale apartinand Lukoil, inclusiv rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de 230 de milioane de euro, din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani, informeaza procurorii.

“Mascatii” au puricat Rafinaria Lukoil timp de sase ore

Patru dube cu documente

Sediile societatilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiesti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMANIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENTIA LUKOM-A-ROMANIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate din municipiul Ploiesti, au fost luate la puricat de anchetatori dezlantuiti intr-o actiune fata precedent. La finalul perchezitiilor, care au durat mai bine de sase ore, patru dube ale Politiei au plecat incarcate cu documente de la sediul rafinariei Lukoil situat in cartierul Mihai Bravu din Ploiesti. Desi, pana la inchiderea editiei, procurorii nu ridicasera nicio persoana pentru audieri, surse apropiate anchetei ne-au declarat ca acesta este un dosar cel putin la fel de rasunator ca si EADS-Microsoft si ca nume grele atat din politica romaneasca, cat si din mediul de afaceri vor da cu subsemnatul la Parchet.

 

author avatar
Nicole Ionescu
579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger