AcasăNewsLukashenko vrea ca fostele state sovietice sa construiasca un "adevarat bloc politic...

Lukashenko vrea ca fostele state sovietice sa construiasca un „adevarat bloc politic si militar”

Lukashenko vrea ca fostele state sovietice sa construiasca un „adevarat bloc politic si militar”. Presedintele Belarusului stat ce detine presedentia Collective Security Treaty Organization (CSTO) doreste reformarea aliantei si adaptarea la noile provocari. Belarusul intentioneaza sa ridice problema despre viitorul organizatiei la summitul din 12 August de la Astana.

Intentia lui Lukashenko este aceea de a transforma alianta dintr-un „bloc consultativ intr-un adevarat bloc politic si militar” pregatit sa intervina in orice situatie de criza.

In ultima perioada alianta a depus eforturi pentru consolidarea luptei impotriva traficului de droguri a imigratiei ilegale dar si impotriva crimei organizate. Belarusul mai doreste ca alianta sa adopte standarde si tine pentru echiparea si dotarea fortelor armate cu echipament modern.

Multi privesc blocul din asia centrala drept un rival pentru NATO iar strategia de securitate a Rusiei priveste CSTO drept „un mecanism cheie pentru contracararea amenintarilor si provocarilor militare regionale”.

110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger