AcasăNewsLui Orban i-a murit guvernul înainte de a se naște

Lui Orban i-a murit guvernul înainte de a se naște

Liderul liberal are șanse să iasă pe dric din politică

La cât de vocal a fost, la ora asta Orban ar fi trebuit să inaugureze primii kilometri de autostradă, deja să asiste la internarea primilor pacienți într-un spital regional și să țină cursuri de liberalism în școlile construite de el. Iar Iohannis, ce să mai vorbim, trebuia să dea cu busuioc și agheasmă peste România normală. Nimic din toate astea nu s-a întâmplat, pentru că Iohannis nu este interesat de vreo Rămânie normală, ci doar de una care să-l voteze prostește. Nici Orban nu poate contrui ceva, măcar un metru de șosea, pentru că guvernul lui s-a spânzurat cu cordonul ombilical și arată ba ca un avort perfect, ba ca o naștere nereușită.

Liderul liberal are șanse să iasă pe dric din politică

Culmea este că abia acum liderul liberal a realizat că nu poate ieși în public cu guvernul la care clocește de atâta vreme. Cu ce oameni va fi constituit acesta? Nu poate spune, și nu pentru că ar fi secret, ci numai pentru că, la câte obligații și variante de ministeriat are, nu știe cum vor recționa baronii noii puteri, mătușile, verii și nepoatele acestora. Poți să-l pui ministru pe cutare fără să-l ungi în vreo funcție și pe cumătrul lui, care trimite la partid ouă de Paște și porcul de Crăciun?

Moțiune cu echipa de gardă

Mai e puțin și expiră termenul de zece zile în care, conform Constituției, trebuie să se prezinte cu noul guvern, dar el, dincolo de prim-ministru, nu știe pe cine să propună și unde. Adevărul este că, la cât de pricepuți mi se arată, Orban ar merge și vicepremier pe la Ministerul Sănătății, Noroc și La mulți ani, iar Raluca Turcan la Ministerul Cuvântărilor Botoxate. Pe Rareș Bogdan l-aș rechema de la Bruxelles și l-aș numi Clopotar-Șef, cu rang de ministru plenipotențiar la Catedrala Neamului, ca din turlă să vadă când trec maghiarii Carpații și să dea de veste. Nu sunt sigur că un guvern ca ăsta pe care îl văd eu ar rezolva ceva, dar măcar ar fi mai zurbagiu și am râde. Și de el, și de Iohannis, și de Orban. Și, oricum, nu ar mai fi nevoie de atâta chin ca să naști o moțiune de cenzură, e de ajuns să chemi echipa de gardă de la vreun stabiliment de ultra voioși pentru a-i înlocui cu rezervele care s-au mai potolit după dușuri reci și cămașă de forță. E drept că nu câștigăm nimic, dar cu ăștia ce beneficii avem?

Cine pe cine votează?

Trebuie să fii liberal la cap ca să crezi că Tăriceanu va renunța la propriile condiții

Este uluitor cum Ludovic Orban vorbește de un guvern capabil, când el nici măcar nu știe dacă va trece de Parlament. Nu formula guvernamentală contează cel mai mult, asta n-a înțeles liberalul care se asfixiază cu propria importanță, ci dacă va reuși să strângă suficiente voturi pentru a-l promova. Amenințările lui voalate, că cine nu votează guvernul înseamnă că susține PSD, nu numai că stârnesc hohote de râs, dar denotă și că menestrelul liberalo-cotrocenean este speriat de un rateu monumental. Altfel spus, exact ceea ce i-ar trebui pentru a ieși pe dric din politică. Este surprinzător cum de a uitat că, înaintea moțiunii de cenzură, câțiva lideri de partid i-au spus că o votează, dar că nu îl vor susține la promovarea guvernului în Parlament. Nu are rost să facem pronosticuri cu ce a înțeles el de aici, este clar că nu a priceput nimic. Pro România nu îl va vota, nu are niciun interes ca Ludovic Orban să ajungă prim-mistru. USR, la fel, nu vede ce ar câștiga de pe urma unui guvern care e aerian. ALDE, nici nu mai discutăm, a pus deja condiții complet neprietenoase, care, dacă ar fi să fie respectate, Orban ar trebui să plece acasă încă de pe acum. UDMR? De ce? Hai să fim serioși. PMP al lui Tomac? Cine e PMP? Cine e Tomac?

Dan Barna nu e genul care să facă concesii

PSD, mai negru decât dracul

Nici măcar acum, în ceasul al 12-lea, liderul liberal nu a înțeles că nimeni nu riscă să voteze în favoarea unui guvern care nu are ce pune pe masă. Am auzit și ultima găselniță liberală, că ei, vezi Doamne, ar avea un plan de guvernare, dar îl vor face cunoscut după ce guvernul va trece de Parlament. Nici poker dacă ar fi, cine să pluseze la asemenea tâmpenii? În privința PSD lucrurile sunt foarte limpezi. Nici măcar nu vor participa la ședința de Plen pentru a asigura cvorum. Nu există nicio lege care să oblige opoziția să garanteze cvorumul prin prezența ei. Liberalii au vrut puterea. Foarte bine, dar au calculat complet greșit și nu au luat în considerare forța noii opoziții. Apoi, propunerile PNL trebuie să treacă și prin comisiile de specialitate, or în materie de audieri PSD știe să încurce candidații suficient de bine încât să-i ridiculizeze și să le acorde voturi negative. Iar componența acestor comisii de audiere este majoritar social-democrată, lucru ignorat de Orban. Ceea ce liderul liberal este clar că nu a știut, dar va vedea acum, este că PSD se pricepe ca nimeni altul să facă opoziție. Aproape că ai spune că în opoziție e mai bun decât la guvernare. Cu ce fel de guvern va veni Ludovic Orban la votul din Parlament? Greu de spus, deși are două variante. Ori cu un avort perfect ori cu o naștere nereușită.

Victor Ponta, câștigătorul din umbră al rateului liberal
author avatar
Valentin Boeru
5.743 afisari

32 COMENTARII

  1. Cum au trecut 2 ani si 1O luni , asa vor trece si lunile ce ne despart de alegerile locale si parlamentare . Atunci sa vedem fitele PSD-ului subtiat pana la limita supravietuirii pe bancile opozitiei , atunci sa vedem ce tupeu mai au coruptii ce se cred pe cai mari fara sa banuiasca ca le suna sfarsitul ! Bine ca a trecut motiunea , astia otraveau fantanile si dadeau foc la holde , parjoleau si ciordeau ce le pica in mana , dupa ei , potopul ! Taras-grapis , trebuie sa ajungem la finele anului 2020 , atunci se intoarce foaia si toata persiflarea momentului actual va deveni tragedie . Orice guvern se va instala acum , sa speram ca o sa faca audituri la sange , abia atunci poporul se va lua cu mainile de cap si va intelege ce mafie s-a aflat la butoane . Calvarul nu s-a incheiat , mai avem de tras pentru inconstienta de care am dat dovada in dec.2016 , Parlamentul este populat cu aceeasi misei , asediat de lichele care isi urmaresc propriile interese si ii doare la basca de poporul roman . Deratizarea totala a Parlamentului de sobolanii corupti se face incepand cu decembrie 2020 Romania are o sansa istorica , Mos Craciun are surprize mari pentru romanii de pretutindeni , o sa fie o alta revolutie dupa 31 de ani , o revolutie a votului , semnul maturizarii politice a societatii romanesti !

    • Moș craciun, unde ai fost inventat? In laboratoarele SRI? Sau prin Ong urile lui Soros? Ca prea le stii pe toate

      • Kostya, se vede stilul chestiune de nuanta , nu oricine lustruieste ciubotele cu limba celor de au acces acces la raioanele subterane ale Raionului Tiraspol , se zvoneste ca te-ai perfectionat si ai inceput sa lustruiesti si sliturile superiorilor . Kak zakalialasi stahl , gaspadin Kostyuska Sugiuk !

    • Nici tu nu crezi ce scrii. Pe mine nu ma intereseaza ce se intampla atat timp ca t traiesc bine . De ce sa facem razboi daca este pace.

      • Wer , traiesti tu bine pe timp de pace lingand ciubote , da , de fapt , cui te adresezi ? Vorbesti singur si auzi voci ?

  2. Peste cateva luni implinim 30 de ani de statut de Colonie,timp in care am fost manipulati ca acest drum al Golgotei este cel benefic,dar nu pentru noi ci numai pentru stapani si slugile lor de pe aceste meleaguri.Asa va fi si in urmatoarele decenii,este posibil si mai crunt,sa speram ca nu va fi asa,ca altceva nu suntem in stare sa facem,decat sa fim manipulati ca si pana acum.Am avut o sansa dupa ce am scapat,dupa 20 de ani,de colonizarea sovietica,au urmat 24 de ani ce trebuiau sa fie benefici,insa ne-am batut joc de aceasta ocazie.Dupa 89 a fost la fel,am crezut in bunavointa celor care ne-au ocupat ca sa ne ajute sa trecem mai usor la noua oranduire capitalista,insa am avut parte de o noua stapanire coloniala ce dureaza prea mult fata de cea sovietica,aceea fiin mai scurta dar mult mai apriga.Coruptii i-au avut parinti si instructori pe actalii stapani ai Coloniei,doar cei care nu executa ordinele toate sunt judecati de justitia stapanilor si eliminati de la masa hotiilor,partea cea mare fiind incasata de ei.Cine nu vede inca realitatea o va vedea dupa alegerile viitoare,daca nici atunci le doresc multa sanatate.

  3. RAPORTUL MCV ESTE DEVASTATOR ! ” VEDETELE ” SUNT SAVONEA SI SECTIA SPECIALA , CONSIDERATA O PIEDICA PUSA DE PSD LUPTEI ANTICORUPTIE !

  4. Du-te dracului de instigator! Abia la ora 16.3- se face public dar tu stii ce contine inca de la 11,42. Sictir, gaozare!

    • Stimate domn Anonymous , stirea din Comisarul .ro . referitor la MCV A APARUT LA ORA 11: 11 . Va rog sa-i dati cu „sictir” lui mamuska dumneavoastra care a fatat un prost fudul !

  5. Balamuc asta care face pe anonimul este un troll savuskinez platit ,un provocator activ pe facebook si youtube , CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , o lepra aparuta in presa romaneasca in urma cu aproape 5 ani ! Trebuie blocat sa mai posteze , sa taie frunza la caini si sa latre la luna parazitul asta stalinist , greseala este a redactiilor ce il pripasesc !

  6. N-o mai strange in buci, baragladina. Tu esti pripasit aici de prin septembrie anul trecut, cand te-a „rugat” un no name sa animezi comentariile. Iar tu ai inteles ca e vorba de basini ragaite, ca mai mult nu poti.

    • Anus , cum ai pacalit infirmierii si ai tuns-o de la Dilibau ? Ai labuit si laptop-ul de la Secretariat ?

      • Anonymous , tot 3 copeici postarea ? Tu n-ai munca , cum reusesti sa supravietuiesti , cine te santajeaza sa te jelesti prin presa romaneasca si sa te faci de ras cu propaganda stalinista de cea mai joasa speta ? Nenica , esti rasul cititorilor , schimba-ti meseria ca te-ai umplut de rahat !

        • Ba , Anus , hoitule , tu gandesti in ce postura te afli ? Daca romanii ar posta porcariile astea in tara ta si ti-ar injura presedintele cum te- ai simti si cum ai reactiona ? De unde atata tupeu cand toata lumea stie ca NU esti roman ? Cine te plateste , sa-si ceara banii inapoi , aduci grave prejudicii cauzei , cine si-a bagat in card cu tine nici ala n-a fost sanatos , faci de ras superiorii cu propaganda asta comico-stalinista . Daca Boje te asvarle in manutele noastre vei plati pentru tot neamul tau de mancurti , nici nu banuiesti ce ” delicatese ” iti oferim . Roata se invarte , redactia National isi asuma o mare responsabilitate ca-ti pune spatiu la dispozitie , odata si-odata cineva trebuie sa suporte consecintele !Toata activitatea ta este monitorizata , continua si vom vedea , urma-alege !

        • Nu mai semnezi Tarabostes , Gelu , Charlie etc in COTIDIANUL , pulica ? iN TARA MEA POT SA SEMNEZ CUM VREAU , TU , DE CE FACI PE RATACITUL DE TURMA P-ACI ?

  7. Vai de capul vostru de postaci ‘telectuali! Nu trebuie sa se mai mire nimeni de halul in care a ajuns tara asta.

  8. A aparut , in engleza , in Comisarul.ro , ora 16:13 , textul integral si CONCLUZIILE RAPORTULUI MCV 2019 DESPRE ROMANIA !

  9. Tanti Hara din tine spune sa te afunzi in orasul croat pana-n gat si sa-ti infunde toate gaurile , asa scapa omenirea de nimfomane capcaune care se cred Nostradamusi si babute Vanga . Despre mancurtii din Transnistria nu scrie la carte ca vor invata chineza ?

    • Mergi la veceu si elimina-ti viziunile , destinde-ne in orgii epicuriene apocaliptice , scutura-te de demoni si invata cum se scrie CREIR , asta-ti lipseste cu desavarsire !

  10. Guvernul Orban se naște greu. Acum ceva timp afirmau că au guvernul format (guvernul din umbră) și propriul program de guvernare. Acum vedem că erau doar fraze goale ca și promisiunile pe care le fac, pentru vot, celor care li se aliază. Pariu, după învestitură vor uita tot ce au promis, inclusiv că vor respecta rezultatul referendumului pe justiție. Totodată, învestirea nu v-a avea loc decât dacă vrea PSD, deoarece nu vor realiza cvorum decât cu ajutorul lor și cu ceva voturi acolo să treacă, PSD intrând în opoziție de unde vor face zile fripte liberalilor. Va fi distracție maximă! Vorba unui clasic în viață: ține-ți aproape, nici nu știți ce pierdeți!

    • Asta e politica , vorbim dupa parlamentare , in noiembrie 2020 . O sa-si mai faca de cap PSD batandu-se cu pumnii in piept si invocand ” pentru ca putem ” ?

  11. AK-24 : A APARUT RAPORTUL MCV IN LIMBA ROMANA . IATA CUM A REUSIT PSD SA DEA ROMANIA INAPOI CU 10 ANI !

  12. Birchall ii face iar pe liderii PSD sa turbeze . REACTIE LA RAPORTUL MCV, MASURI IMEDIATE PENTRU DESFIINTAREA SECTIEI SPECIALE .

  13. MCV-ul este o înșiruire abominabilă de recomandări , una mai aberantă, decât cealaltă ❗
    Fiind vorba de RECOMANDARI, nu înseamnă că , neapărat, tre’ să luăm pozitia ghiocel, in fața Comisiei Europene !

  14. Lol… buna aia cu androgini de sex incert iar in Ge a aparut deja pe BI sex-neutru. Ceva adevar e caci doar nazismul e sanctionat in Ue, marxisti comunisti ridica statui desi fundamentul iideologiei lor a facut cu 10 mil mai multe victime ca nazismul undeva la peste 80.000.000
    Asta pt ca nu cunoastem victimele regimurilor absolutiste Mao-Pol Pot-Kimii – coreeni Cuba-Venezuela.
    In Europa victimile sunt la peste 20.000.000 20 Rusia 10 Europa
    IN ASIA am deinmultit si impartit la 1mld cam alte 30.000.000 mld +10 Cambodgia si Coreea
    In America latina si acolo vo 10 mil
    Total 80 mil.
    Am zis la peste pentru ca regimurile comuniste continua…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger