AcasăNewsLui Hollande i s-a acrit de atatea moschei in Franta

Lui Hollande i s-a acrit de atatea moschei in Franta

Spre deosebire de premierul Manuel Valls, presedintele François Hollande nici nu vrea sa auda de varianta finantarii publice a moscheilor in Franta.

Ideea a fost avansata de Manuel Valls, care vede in ea posibilitatea ”refondarii islamismului in Franta”. Presedintele Hollande spune insa un ”nu” hotarat. ”Nu se pune problema schimbarii legii din 1905 si, prin urmare, a modelului francez de laicitate”, a ripostat Hollande, care ar fi in schimb de acord cu resuscitarea, de catre guvernul francez, a organizatiei ”Fundatia Operelor Islamului”, urmand ca aceasta sa se ocupe de finantarea islamului, eventual sub conducerea fostului ministru de interne Jean-Pierre Chevenement.

Premierul Franţei, Manuel Valls, a reuşit să-l enerveze la culme pe preşedinte

Si lui Basescu ii sta in gat mega-moscheea de la Bucuresti

In timp ce francezul Hollande refuza sa dea un franc moscheilor, fostul presedinte roman Traian Basescu critica si el proiectul construirii unui mare lacas de cult islamic la Bucuresti. Context in care Basescu spune ca Romania a iesit in paguba dupa ”negocierile defavorabile” conduse de  fostul premier Victor Ponta, dar la care nici reprezentantii BOR nu au facut o treaba mai buna: ”Ganditi-va cat de important ar fi pentru Romania sa aiba o biserica ortodoxa sub patronajul Bisericii Ortodoxe Romane in Istanbulul in care Brancoveanu a fost tras intre doua camile pentru ca nu s-a lepadat de credinta lui (…) Discutam de simbolistica la nivel de state, probabil lui Victor Ponta i-a scapat acest aspect. Trebuie sa fiu foarte deschis: nu mi-a placut nici pozitia Bisericii Ortodoxe, care a spus <<ei, sa ne dea un loc de pelerinaj, punem si noi de un hotel la Istanbul>>”.

author avatar
Simona Badulescu
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger