AcasăNewsOrban: Renate Weber nu poate fi Avocatul Poporului

Orban: Renate Weber nu poate fi Avocatul Poporului

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii nu o vor susţine pe Renate Weber pentru funcţia Avocatul Poporului deoarece, la europarlamentarele din 26 mai a fost invalidată, prin votul cetăţenilor.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> Sursa foto Twitter

“În ceea ce o priveşte pe Renate Weber, ea a fost candidatul PNL pentru PE în 2014, a fost aleasă pe listele PNL, după care a părăsit partidul şi a exportat traseismul politic la nivel european. Nu putem să o susţinem, cu atât mai mult cu cât a fost candidat din nou din partea ALDE şi fiind candidat din partea ALDE alături de ceilalţi candidaţi, nu au primit încrederea cetăţenilor români, nefiind capabili să treacă pragul electoral de 5%. Faptul că se vine cu un astfel de candidat, care practic a fost invalidat prin votul cetăţenilor arată foarte clar că târguiala din interiorul coaliţiei este mai importantă decât nevoia de a da României un conducător al instituţiei Avocatului Poporului care să acţioneze în interesul cetăţeanului, nu în interesul camarilei aflate la Putere”, a declarat liberalul, la RFI.

Acesta a precizat că PNL îl va susţine pe Peter Eckstein Kovacs. “Noi am susţinut candidatul propus de partenerii noştri din Opoziţie, de USR, în persoana lui Peter Eckstein Kovacs, am avut o înţelegere cu partenerii de la USR şi vedem ce se întâmplă la vot”, a conchis Orban.

Parlamentul îl alege, miercuri, pe succesorul lui Victor Ciorbea, care și-a încheiat mandatul.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
273 afisari

1 COMENTARIU

  1. Opinați că mesajul domnului Ludovic Orban ar trebui readus în discuție în eventualitatea câștigării alegerilor parlamentare de către PNL, actuala coaliție de la guvernare nearătând , după cum apreciază și domnul Ludovic Orban, că ar fi foarte interesată de alegerile celor ce și-au exprimat votul în vederea reprezentării europarlamentare ,?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger