AcasăNewsLudovic Orban, Raluca Turcan și Monica Anisie, anchetați penal? Acuzațiile sunt foarte...

Ludovic Orban, Raluca Turcan și Monica Anisie, anchetați penal? Acuzațiile sunt foarte grave

Reprezentanții Asociaţiilor de Elevi din Bucureşti, Ilfov și Constanţa au anunțat că, vineri, vor depune la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală împotriva premierului Ludovic Orban, al vicepremierului Raluca Turcan și al ministrului Educației Monica Anisie.

Reacția premierul Ludovic Orban

Potrivit reprezentanților acestor asociații de elevi, cei trei oficiali sunt acuzați de abuz în serviciu, după ce premierul Ludovic Orban a afirmat că statul va asigura măști numai elevilor ce provin din familii defavorizate.

„Noi vom asigura măști în special pentru elevii din familiile defavorizate. Pentru copiii care provin din familii cu venituri medii este imposibil să asiguri măști și nici nu ar fi corect”, a declarat Ludovic Orban, la Brașov.

De asemenea, Orban a spus că „părinții nu sunt toți la fel, din punctul de vedere al veniturilor au diferențe, iar o măsură trebuie îndreptată către categoriile care au nevoie de spirjin”

O altă nemulțumire a elevilor se referă la tabletele promise de Guvernul Orban, dar care nu vor ajunge până la începutul anului școlar.

„Dorim să tragem un semnal de alarmă”

Elevii consideră că aceste chestiuni dezechilibrează complet educația, când are cea mai mare nevoie de finanțare.

„Precizăm faptul că alegerea de a nu ne prezenta în număr mare este motivată atât de pericolul la care nu dorim să îi supunem pe colegii noștri, cât și de legislația în vigoare. Dorim să tragem un semnal de alarmă, având în vedere declarațiile privind procurarea măștilor din buzunarul propriu al elevilor”, spun reprezentanții elevilor.

O altă situație revoltătoare consemnată de elevi este și faptul că profesorii, spre deosebire de polițiști și jandarmi, nu au dreptul la măști gratuite.

„Aici nu pot să vă spun decât că așa s-au gândit guvernanții în această perioadă. Bănuiesc că, pur și simplu, nu există fonduri suficiente pentru așa ceva. Însă, din ce am discutat cu foști colegi de-ai mei, nu mi se pare că este o problemă extremă. Profesorii vor merge cu mască, pe care și-o vor procura ei, și elevii la fel”, a spus Klaus Iohannis, potrivit stiri.tvr.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
1.241 afisari

5 COMENTARII

  1. Bai sef de stat bolnav la mansarda !Esti sef de stat sau doar o muere nebuna ?Pentru ziarisi ai avut banet asa i ?SIKTIR ALOGENULE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger