AcasăNewsLudovic Orban pune preoţii la treabă: ce mesaj trebuie să le transmită...

Ludovic Orban pune preoţii la treabă: ce mesaj trebuie să le transmită enoriaşilor înainte de Sf. Dumitru

Ludovic OrbanLudovic Orban pune preoţii la treabă: ce mesaj trebuie să le transmită enoriaşilor înainte de Sf. Dumitru

Autorităţile intenţionează să permită un pelerinaj de Sf. Dumitru, însă doar pentru românii din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Adică pe modelul pelerinajului de la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Iaşi, unde au fost acceptaţi doar oamenii din localitate.

Guvernul vrea să discute însă în prealabil cu Biserica, pentru că „oamenii se iau după ce spun preoții”, a declarat premierul Ludovic Orban, joi seara. „Vom discuta cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, vom susţine punctul nostru de vedere, şi anume să poată să participe, dar să nu se facă pelerinaje de la distanţă şi să participe locuitorii din municipiul Bucureşti. Sigur, aici, Ilfovul – nu poţi să faci diferenţă între Bucureşti şi Ilfov, că de multe ori e o graniţă aproape invizibilă, dar nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport şi care pot să creeze aglomeraţie„, a spus Orban la postul Digi24.

Premierul are nevoie de ajutorul preoţilor

Ludovic Orban spune însă că are nevoie şi de ajutorul preoţilor, întrucât oamenii ascultă de feţele bisericeşti. „Vreau să dau un mesaj către preoţi, către pastori, ei trebuie să fie un exemplu, ei trebuie să îndemne – şi îi felicit pe mitropolit şi pe toţi preoţii care s-au comportat exemplar în această sărbătoare (de Sfânta Parascheva – n.r.), au îndemnat oamenii la un comportament corect.

Acest lucru este extrem de important, pentru că oamenii se iau după ce spun preoţii, toți credincioșii, indiferent că sunt ortodocși, catolici, penticostali, baptiști. Țin cont într-o foarte mare măsură de ce spune preotul, pastorul, și este foarte important ca toţi preoţii să îndemne oamenii la respectarea regulilor„, a mai zis prim-ministrul.

Joi, au fost 777 de noi cazuri doar în Bucureşti

Autoritățile au anunțat, joi, datele actualizate cu privire la situația generată de noul coronavirus la nivel național. Astfel, aflăm că sunt 721 de pacienți COVID la ATI și că au fost raportate alte 73 de pierderi de vieți omenești, în rândul unor persoane infectate cu noul coronavirus. Numai în Bucureşti s-au raportat 777 de noi cazuri.

Au fost înregistrate 4.013 cazuri noi, la nicel naţional, de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), față de 4.016 câte fuseseră raportate miercuri. Iar cifrele oficiale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) arată că până la data de 15 octombrie, în România au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

Sf. Dumitru se sărbătoreşte pe 26 octombrie

Sărbătoarea Sfântului Dumitru este în fiecare an pe data de 26 octombrie. Acesta a fost pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian (284-305), trăgându-se din Tesalonic, fiind din început evlavios şi învăţător al credinţei celei în Hristos. Deci mergând Maximian la Tesalonic a fost prins sfântul şi pus în temniţă, pentru că era vestit în dreapta credinţă.

Si lăudându-se împaratul cu un om al lui ce-l chema Lie şi îndemnând pe oamenii cetăţii să iasă să se lupte cu el, căci întrecea acesta pe toţi cei de vârsta lui la marimea trupului sşi la putere. Un oarecare tânăr crestin anume Nestor, mergând la Sfântul Dimitrie unde se afla în temnita, îi zise: „Robule al lui Dumnezeu, vreau să mă lupt cu Lie; roaga-te pentru mine”. Iar sfântul însemnându-l la frunte cu semnul crucii, îi zise: „Şi pe Lie vei birui si pentru Hristos vei mărturisi”. Deci luând Nestor îndraăzneala din cuvintele acestea, merse de se lupta cu Lie şi-i puse semeţia lui jos, omorându-l. De care lucru împăratul ruşinându-se, s-a mâhnit şi s-a mâniat. Şi fiindcă s-a aflat că Sfântul Dimitrie a îndemnat la aceasta pe Nestor, a trimis ostaşi şi le-a poruncit să-l străpungă cu suliţele pe sfântul în temniţă, notează calendar-ortodox.ro.

author avatar
Andrei Ștefan
275 afisari

3 COMENTARII

  1. Sa-i faca o PROSTIFICARE lu Sica, sa se declare ziua lui de nastere, ziua sfantului betiv – ocrotitorul gaozarilor

  2. la celelalte culte ce mesaje transmiti stimabile ca se aduna cu zecile in niste incaperi de doi pe doi dar mucles !!!!!!!!stai linistit ca Sf Dumnitru are si pt tine ceva!!!!!!!

  3. Idiot de cretin mandolino-orbanist: ce spune dex-ul ” PÁSTOR, pastori, s. m. Preot protestant. – Din germ. Pastor, lat. pastor ” in biserica ortodoxa nu se folosește termenul de ” pastor ” specific bisericii catolice de rit protestant ci ” păstor „! Dar ce pretentie sa ai de la un betiv idiot ?! Idiotu’ chiar sa nu stie ca, atunci cand vorbesti despre biserica si mai ales biserica naționala, este bine sa fii atent la toate amănuntele care pot deranja anumite sensibilități ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger