AcasăNewsLudovic Orban, cu ochii pe nunta de la PSD: Nu mi-a venit...

Ludovic Orban, cu ochii pe nunta de la PSD: Nu mi-a venit sa cred ce am vazut. Suntem in Postul Pastelui

Liberalii continua periplul prin tara, prilejuit de lansarea candidatiilor pentru europarlamentarele din 26 mai. De aceasta data s-au oprit, duminica, la Cluj, dupa ce sambata fusesera la Timisoara.

Adresandu-se unei sali in care se aflau liberali si sustinatori ai formatiunii pe care o conduce, Ludovic Orban nu a ratat ocazia sa aduca in discutie recenta petrecere de nunta din tabara adversarilor social-democrati. Chiar daca nu a facut nominalizari la adresa mirilor, Lia Olguta Vasilescu si Claudiu Manda, a fost clar la cine a facut trimitere Ludovic Orban. Mai ales ca petrecerea din apropiere de Craiova a reunit un numar important de social-democrati, in frunte cu Dragnea si Dancila.

Liderul PNL a criticat faptul ca acest chef a avut loc in post. „Am deschis dimineata televizorul si nu mi-a venit sa cred ce am vazut (…) suntem in Postul Pastelui, orice roman credincios, orice roman care respecta traditiile , orice roman care-si respecta semenii stie ca-n Postul Pastelui nu se fac nunti. Ce credeti ca am vazut la televizor? Toata ciuma rosie, toti cei care se bateau cu caramida-n piept ca fac referendumul pentru familie (…) s-au dus si au sarbatorit la nunta, sfidand pe toti romanii care cred in Dumnezeu, care respecta traditia Bisericii si care tin in aceasta perioada Postul Pastelui”, a ales sa sublinieze liderul PNL, de la tribuna.

260 afisari

3 COMENTARII

  1. Iata ce ne spune un preot:

    În cele patru posturi de peste an, adică Postul Paştelui, care începe cu şapte săptămâni înainte de acesta, Postul Crăciunului (14 noiembrie – 24 decembrie), Postul Sfinţilor Apostoli, variabil de la an la an, adică de la Duminica Tuturor Sfinţilor până în ziua sărbătorii, şi în Postul Adormirii Maicii Domnului (1 – 15 august). S-a păstrat ca un fel de pogorământ special îngăduinţa de a se face nunţi în Postul Crăciunului, până la Sfântul Nicolae (6 decembrie), însă numai cu dezlegarea sau dispensa acordată de chiriarhul locului, în cazuri de excepţie şi fără petrecerea legată de căsătorie, ci într-un cadru mult mai sobru şi mai auster.
    2. În toate zilele de miercuri şi vineri din timpul anului bisericesc, fiind zile săptămânale de post.
    3. În zilele de 14 septembrie (Înălţarea Sfintei Cruci) şi 29 august (Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul), prăznuite totdeauna cu post, indiferent de ziua din săptămână în care cad.
    4. În săptămâna brânzei, adică cu şapte zile înainte de Postul Paştelui, fiind socotită ca perioadă de pregătire pentru post.
    5. În Săptămâna Luminată, adică între Paşti şi Duminica Tomii, în Duminica Rusaliilor, în ajunul şi în ziua tuturor praznicelor împărăteşti şi în perioada cuprinsă între Crăciun şi Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie).

    „Biserica interzice săvârşirea cununiilor în perioadele şi zilele de post, pentru că bucuria, petrecerile şi ospeţele care au loc cu această ocazie nu se potrivesc cu atmosfera de pocăinţă, înfrânare şi sobrietate pe care ne-o cere postul. A face nunţi în aceste zile înseamnă a sfida sau a batjocori rânduielile bisericeşti aşezate în vederea desăvârşirii noastre morale. De asemenea, Biserica a interzis săvârşirea cununiei în zilele de praznice împărăteşti, în ajunul lor sau în perioade legate de ele, pentru ca bucuria duhovnicească a respectivelor sărbători să nu fie umbrită sau micşorată de cea lumească, a petrecerii legate de sărbătoarea căsătoriei”-parinte si conferentiar Constantin Necula

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger