AcasăNewsLudovic Orban: Avem 60 de centre de testare. Obiectivul anunțat: să se...

Ludovic Orban: Avem 60 de centre de testare. Obiectivul anunțat: să se ajungă la peste 15.000 teste/zi

Ludovic Orban a vorbit, luni seară, despre măsurile luate de Guvern în lupta contra noului corionavirus, făcând referire inclusiv la capacitatea de testare la nivel național.

După ce a invocat faptul că „România nu a fost pregătită pentru a se confrunta cu acest pericol” reprezentat de COVID-19, că „DSP-urile, foarte multe spitale nu au fost pregătite pentru a face față unei astfel de provocări”, premierul a susținut că la noi în țară a fost vorba despre o abordare preventivă, că „Guvernul și autoritățile au luat măsuri înainte ca alte țări să ia astfel de măsuri și chiar înainte să existe avertisemnte care să forțeze Guvernul să ia astfel de măsuri”.

Referindu-se punctual la capacitatea de testare, Ludovic Orban a punctat următoarele: „am pornit de la câteva laboratoare de testare, cu o capacitate de testare de câteva sute de teste zilnic, astfel încât sunt puse în funcțiune 60 de centre de testare, iar capacitatea de testare astăzi este de aproape 11.000 de teste zilnic”. Premierul a anunțat că alte 17 centre sunt în curs de acreditare și că obiectivul este să se ajungă la peste 15.000 teste zilnic. „Nu teste rapide promovate de alții, ci de real time PCR, cu precizie de 100%”, a ținut să puncteze șeful Guvernului.

sursa foto: Facebook/Guvernul României

author avatar
Cristina Stefan
106 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cata nesimtire, au ei centre de testare? Sunt ale poporului cele din institutiile de stat , si acestea cumparate de populatie , sau din donatii. Mai sunt cateva laboratoare private, care trebuie sa dea mita, ca sa primeasca de lucru. Un mare jeg si o mare mizerie in tara asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger