AcasăNewsLudovic Orban ar vrea o moţiune de cenzură de „toamnă”

Ludovic Orban ar vrea o moţiune de cenzură de „toamnă”

Ludovic Orban a anunțat miercuri seară că, dacă în toamnă se ivește vreo ocazie, liberalii intenţionează să depună o nouă moţiune de cenzură, „pentru că ăsta este singurul instrument” cu care Opoziția poate „opri o guvernare”. 

Sursa foto Facebook

Invitat într-o emisiune pentru a comenta moțiunea recent eșuată împotriva Guvernului Dăncilă, președintele Partidului Național Liberal (PNL) a răspuns, la întrebarea dacă formațiunea sa mai ia în calcul depunerea altei moțiuni: „Evident, dacă în toamnă vom avea o ocazie, vom depune moţiune de cenzură, pentru că ăsta este singurul instrument. Nu avem alt instrument pentru a opri o guvernare”.

Orban a învinuit în mare parte „absențele” de la vot pentru căderea moțiunii, însă nu ale PNL, care „a avut toți parlamentarii prezenți”. Au lipsit mulți independenți și parlamentari din alte partide pe care șeful PNL îi convinsese să participle la vot, însă unii „nu au avut curajul să iasă din bănci”. În schimb, „Noi am tratat cu maximă seriozitate această moțiune de cenzură”. Șeful liberalilor a mai spus că, pentru respingerea moțiunii, ALDE a mai primit nişte posturi de secretari de stat.

O ciudățenie

„Între 208 şi 210 voturi erau, în funcţie de prezenţă. A fost un lucru foarte ciudat. Au fost 212 oameni care şi-au anunţat prezenţa la vot, au votat efectiv numai 210, iar din 210 au votat pentru 200, adică o ciudăţenie. Noi am luat decizia să votăm la vedere, ca să nu existe niciun fel de dubii. Avem evidenţa parlamentarilor care nu au votat la vedere din parlamentarii Opoziţiei, dar n-am mai vrut să fac niciun fel de critică. Noi îi considerăm parteneri pe cei cu care am pornit la această moţiune de cenzură şi ne dorim ca ei să fie partenerii noştri şi în continuare”, a spus Orban.

„Eu am minte”

Ludovic Orban a mai declarat că a fost criticat chiar și de partenerii din opoziţie, dar că s-a abţinut să le răspundă. „N-am dat niciun fel de răspuns, pentru că eu am minte. Pentru a putea face o schimbare care e absolut necesară în societatea românească, trebuie să trecem peste toate aceste să spunem rivalităţi. (…) M-am abţinut cu mare greutate, recunosc, să dau orice fel de răspuns”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
120 afisari

1 COMENTARIU

  1. Orbane ,tu faci umbra pamantului degeaba ,tu nu esti instare sa faci o munca cinstita ,iar ca latrau nu-ti trebuie nici o calificare ,toate gastile alea din SPARLAMENT sunteti sunteti o apa si-unpamant .Ce-ati facut voi ca opozitie ??,ati haulit ca lupii la luna !.
    Prosti sunt cei care va voteaza ,voi nu meritati nici macar sa maturati .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger