AcasăNewsLudovic Orban anunță că azi va fi declarată starea de alertă: Îmi...

Ludovic Orban anunță că azi va fi declarată starea de alertă: Îmi asum conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Executivul are joi – în ultima zi în care în România e stare de urgență – o ședință la Palatul Victoria.

Încă de la începutul reuniunii Cabinetului, premierul Orban a anunțat că în cursul acestei zile se va declara starea de alertă la nivel național.

Până atunci, însă, a trecut în revistă câteva aspecte constatate la finalul celor 60 de zile în care România a fost în stare de urgență, în lupta cu noul coronavirus. „Făcând o evaluare retrospectivă a ceea ce s-a întâmplat în ultimele două luni trebuie să vă spun din capul locului că decizia de instituire a stării de urgență, luată de către președintele României, a fost o decizie extrem de benefică pentru România. Ne-a oferit cadrul ca să putem să luptăm cu toate armele împotriva acestei epidemii. Și ne-a permis să menținem la un nivel cât se poate de bun răspândirea acestui virus. Ca atare, nu am avut nicio problemă în ceea ce privește sistemul de sănătate publică, nu a existat depășirea capacității de tratare a persoanelor care au fost infectate, numărul de persoane infectate la 100.000 de locuitori, mai ales ținând cont de condițiile specifice din România, și anume faptul că au intrat în țară (…) 1,27 milioane de români, dintre care marea majoritate au venit din țări încadrate în zona roșie, cred că (…) am putut să facem față acestei provocări neașteptate și care ne-a pus la grea încercare”, a transmis Ludovic Orban.

Totodată, premierul a mai anunțat și o modificare ce urmează a fi făcută, în contextul instaurării stării de alertă. Și anume că va prelua conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care, până acum, era asigurată de către Marcel Vela, în calitate de șef al MAI. „Astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara starea de alertă, în cadrul situației de urgență provocate de epidemia de coronavirus. Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate și ele vor fi stabilite în baza Ordonanței 21, care reglementează situațiile de urgență, răspunsul autorităților la situațiile de urgență și care stabilește starea de alertă. (…) De asemenea, vreau să vă anunț că, împreună cu MAI, am luat decizia  – pentru a întări autoritatea Comitetului Național pentru Situații de Urgență – să modificăm Ordonanța 21 și să îmi asum, în calitate de prim-ministru, conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a susținut Ludovic Orban. Premierul a completat, spunând că va fi secondat de trei vicepreședinți – miniștrii de Interne și Dezvoltării – Marcel Vela și Ion Ștefan – și, respectiv, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

335 afisari

3 COMENTARII

    • Pardon , dementa a fost mamuska cand a fatat un ordinar ca mine in sant la Tiraspol !!

      • Si asta inaintea promulgarii legii avorturilor , mai bine ma scapa mamuku in Nistru la 2 luni , scapa lumea de un capcaun .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger