AcasăNewsLudovic Orban, anunț despre redeschiderea școlilor: "Va trebui să asigurăm măşti pentru...

Ludovic Orban, anunț despre redeschiderea școlilor: „Va trebui să asigurăm măşti pentru toţi copiii”

În contextul în care după 15 mai ar urma să se relaxeze din restricțiile valabile la momentul de față, în vederea limitării extinderii răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, elevii, părinții și profesorii se întreabă – mai mult ca oricând – când anume s-ar putea redeschide unitățile de învățământ.

Contextul epidemiologic constituie un element de bază în luarea unei astfel de hotărâri, a dat de înțeles premierul, joi, întrebat dacă susține posibilitatea reluării cursurilor – în școli – imediat după 15 mai. „Această decizie o vom lua împreună cu preşedintele, cu echipa de la Ministerul Educaţiei, pe baza estimărilor care sunt făcute de Ministerul Sănătăţii şi va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic şi de capacitatea efectivă de a reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor noştri”, a susținut Ludovic Orban.

Totodată, când presa a vrut să afle dacă se iau în calcul reducerea programului zilnic în școli sau eventuala reamenajare a sălilor de clasă, șeful Guvernului s-a ferit să dea un răspuns concret. A precizat, însă, că toţi copiii și cadrele didactice vor avea măști. „În momentul de față, aş prefera să nu vă dau nicio informaţie atâta timp cât în urma evaluărilor şi a planului nu se iau decizii. Știți că mă feresc să prezint lucruri că aşa cred eu. Aici se analizează care sunt nevoile – în cazul în care se ia decizia de deschidere – nevoile, măsurile specifice care trebuie luate. Obligatoriu va trebui să asigurăm măşti pentru toţi copiii și pentru toate cadrele didactice, sunt măsuri care trebuie pregătite şi, în funcţie de decizie, vor fi luate”, a declarat Orban.

306 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnu’prim ministru, nu vad cum niste copii zburdalnici si activi vor sta ore intregi pe caldura (canicula) in clase supraincalzite, 2-6 ore cu masca pe figura, fara sa o atinga, fara sa isi atinga fata, fara sa mannce, fara sa bea apa si sa si-o schimbe la doua ore! Dumneavoastra stiti cum? Si cum va preda un profesor cu masca pe figura?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger