AcasăNewsLucrătorii se reinventează în timpul blocajului covid

Lucrătorii se reinventează în timpul blocajului covid

Workers carry supplies to a closed pizzeria, in Milan, Italy, Wednesday, May 13, 2020. Regional governors have been pressing the government to be permitted to present their own reopening plans, taking into account the level of infection and also the growing economic crisis. (AP Photo/Luca Bruno)

Coronavirusul a forțat mulți muncitori sau șomeri să-și asume noi provocări profesionale pentru a supraviețui.

28% dintre europeni și-au pierdut joburile de la începutul crizei sanitare. Situația devine din ce în ce mai grea, întrucât țările se așteaptă la o creștere a șomajului. Spania, de exemplu, estimează că 19% din populația sa muncitoare va rămâne fără un loc de muncă în acest an. Șomajul în Europa s-ar putea aproape dubla în 2020, afectând până la 59 de milioane de oameni. „Vor crește muncile online, dar nu toate vor fi de bună calitate și cu suficientă protecție, mai ales în perioadele de șoc”, spune Anna Thomas, directorul Institutului pentru Viitorul Muncii. Comisia Europeană este în proces de creare a unui sistem paneuropean de reasigurare a șomajului, în valoare de până la 100 de miliarde de euro. Însă până atunci, oamenii vor avea nevoie de un loc de muncă pentru a-și duce existența, screi Politico.  Johannah Jolson a fost muziciană pe un vas de croazieră. Acum muncește ca selecționer de comenzi online   la supermarketul Tesco din Devon, Marea Britanie. „Dacă mi-ai fi spus în urmă cu un an că voi lucra în Tesco, aș fi spus„ absolut nu ”, a spus ea. Bucătarul finlandez Henri Alen a avut cinci restaurante în Helsinki. A fost nevoit să închidă trei, a renunțat la jumătate din personal, iar în prezent se ocupă doar cu livrarea alimentelor. Criza corona l-a găsit pe scenaristul Tomas Brickhill în ultimele etape ale pregătirii lungmetrajului său „Cook Off”. Apoi filmările s-au oprit, iar el și-a găsit de lucru ca grădinar în parcurile școlilor și altor proprietăți din Londra. Theodros Solomon a fost angajatul unei companii de transport din Frankfurt. În timpul blocajului Germaniei, el s-a angajat la TaskRabbit, o platformă deținută de gigantul de mobilă Ikea: “Am căutat orice fel de slujbă pe internet și, din întâmplare, am găsit TaskRabbit. Părea o modalitate inteligentă de a obține rapid bani “.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
174 afisari

1 COMENTARIU

  1. Criza covrig19 e provocata de cei care conduc lumea fără să fie aleși pt. asta de nimeni.Și de către cei care proavoaca crize ciclic,constant și ies mereu numai în cîștig..Acum vor sa preia în forță conducerea și poate pe față….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger