AcasăNewsLucrarile la Pasajul Piata Presei incep in doua saptamani

Lucrarile la Pasajul Piata Presei incep in doua saptamani

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a anuntat ca in cel mult doua saptamani va incepe constructia la Pasajul Piata Presei, in ciuda protestelor venite din partea Ordinului Arhitectilor.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat, miercuri, Planul Urbanistic Zonal pentru Pasajul Piata Presei astfel ca nu mai ramane decat obtinerea autorizatiei de constructie, actiune care nu ar trebui sa dureze mai mult de doua saptamani.

Pasajul costa 18 milioane de euro si ar urma sa fluidizeze traficul in nordul Capitalei, la iesirea inspre soseaua Bucuresti – Ploiesti. Site-ul b365.ro anunta ca soferii vor intra in pasaj de pe Soseaua Bucuresti – Ploiesti, din apropiere de Fantana Miorita, si vor iesi pe soseaua Kiseleff, in zona strandului Tineretului, si pe Bulevardul Marasti, dupa City Gate Towers. Pasajul va avea o lungime subterana de 200 de metri si rampe cu o lungime de 140 de metri fiecare.

Incantat de proiect, Sorin Oprescu a anuntat ca pasajul ar urma sa fie finalizat in sase luni, iar circulatia nu va fi oprita in aceasta perioada. Totusi, vor fi impuse anumite restrictii de trafic, una dintre ele urmand a intra in functiune inca de duminica, 1 septembrie, cand va fi introdus sens unic pe Bulevardul Marasti.

De construirea Pasajului Casa Presei se va ocupa un consortiu alcatuit din  SC Apolodor Demolari, Eurovia Construct International, TEHCON & Edilitare si Infrastructura si SC Consitrans SRL.

sursa foto: b365.ro

author avatar
Cristi Ionita
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger