AcasăNewsLucrări la rețeaua de termoficare din Capitală. Sute de blocuri rămân fără...

Lucrări la rețeaua de termoficare din Capitală. Sute de blocuri rămân fără apă caldă/Zonele afectate

sursa foto: Facebook/C.M. Termoenergetica București

Unii locuitori ai Capitalei se vor vedea nevoiți să găsească soluții pentru a încălzi apa. Și asta pentru că la robinetele apartamentelor lor va curge doar apă rece, pe durata în care se vor face lucrări. Vor fi sute de blocuri în această situație, în perioada următoare.

Compania Termoenergetica anunţă lucrări la reţeaua primară de termoficare din Capitală, în cinci dintre cele șase sectoare ale Bucureștiului. Ca urmare, peste 500 de blocuri vor rămâne fără apă caldă timp de mai multe zile.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) anunță miercuri, 7 iunie, că se fac lucrări de reparații pe conductele din rețeaua primară, în sectoarele 1, 2, 3, 4 și 6 din Capitală.

Potrivit unui comunicat al companiei, se vor face următoarele intervenţii:

Sectorul 1

Conducta Magistralei Grivița – DN 700mm, în zonele: Iancu de Hunedoara, Dorobanți, Floreasca, Nicolae Caramfil din Sectorul 1. „În această perioadă se vor desfășura concomitent mai multe lucrări, prin angajații mai multor societăți și companii. Astfel, angajații CMTEB vor realiza lucrări de înlocuire de vane cu diametrul de 700mm în zona Lacului Floreasca, în timp ce, angajații Companiei Energetica Servicii București vor continua lucrările aferente contractului încheiat de Primăria Capitalei – ”Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti” – Obiectivul 4 (Magistrala II – III Grozăvești) – prin înlocuirea a aproximativ 900 de metri de conductă preizolată DN 600mm în zona străzilor Stockholm, Axinte Uricariul și Calea Dorobanți.

Tot acum, vor fi înlocuiți alți aproximativ 300 de metri de conductă cu diametrul de 600 mm și se încep lucrările pentru cea de-a treia fază, în care vor fi înlocuiți alți 200 de metri de conductă DN 600mm. Lucrările vor fi efectuate de către angajații asocierii Energomontaj & Clay Work Bucharest, în cadrul contractului de lucrări de primă urgență încheiat de CMTEB, în zona Șoselei Pipera. Pentru toate aceste lucrări, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 20 iunie 2023, ora 23.30, pentru un număr de aproximativ 225 de blocuri. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1983, această porțiune de rețea având 40 de ani de funcționare”, anunță Termoenergetica.

Sectorul 2

Conducta Magistralei 2 Sud – DN 700mm, în zona Șoselei Ștefan cel Mare din Sectorul 2.
„Pentru aproximativ 130 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 20 iunie 2023, ora 23.30”, transmite compania, care alege să amintească faptul că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1974, astfel că această porțiune de rețea are aproape 50 de ani de funcționare.

„În cadrul acestei lucrări, accesul pentru executarea reparațiilor va fi făcut prin gurile de vizitare a galeriei, fără a fi efectuate alte săpături. De asemenea, în zona străzilor Lizeanu și Moara lui Assan se vor înlocui aproximativ 100 metri de conductă cu diametrul de 700mm”, se menționează în comunicat.

Sectorul 3

Conducta Magistralei II Sud – DN 500mm, în zona Drumul Murgului din Sectorul 3. „Pentru aproximativ 50 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 09 iunie 2023, ora 23.30.

Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1968 această porțiune de rețea având 55 de ani de funcționare. În cadrul acestei lucrări, accesul pentru executarea reparațiilor va fi făcut prin gurile de vizitare a galeriei, fără a fi efectuate alte săpături”, conform Termoenergetica.

Sectorul 4

„Conducta Magistralei Berceni – DN 500mm, în zona Nițu Vasile unde se va înlocui un cupon de țeavă de câțiva metri și pe strada Tudor Gociu din Sectorul 4 (DN 200mm) unde se vor înlocui aproximativ 70 de metri de țeavă cu diametrul 168mm. Pentru aproximativ 95 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 09 iunie 2023, ora 23.30. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1987, această porțiune de rețea având peste 35 de ani de funcționare”, precizează reprezentantii Termoenergetica.

Sectorul 6

Conducta Magistralei Grivița – DN 600mm, în zona Nicolae Filimon din Sectorul 6. „Pentru aproximativ 65 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 09 iunie 2023, ora 23.30. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1961, această porțiune de rețea având peste 60 de ani de funcționare. În cadrul acestui șantier va fi înlocuită o vană cu diametrul de 600mm, în intersecția Șoselei Virtuții cu Bulevardul Constructorilor, iar restul lucrărilor se vor face fără săpătură pe gurile de vizitare a galeriei”, se transmite în comunicat.

Reprezentanții companiei menționate subliniază că termenele lucrprilor sunt estimative și că finalizarea lor depinde de complexitatea acestora, dar dau asigurări că se va lucra simultan în mai multe puncte. „Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, precizează cei de la Termoenergetica.

1.058 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger