AcasăNewsLucrare de amploare în sectorul 4: prelungirea rețelei de apă și de...

Lucrare de amploare în sectorul 4: prelungirea rețelei de apă și de canalizare din zona Șoseaua Berceni până la Șoseaua de Centură

Lucrare de amploare în sectorul 4: prelungirea rețelei de apă și de canalizare din zona Șoseaua Berceni până la Șoseaua de Centură

O nouă lucrare de mare amploare se derulează pe Șoseaua Berceni, în paralel cu construcția noii stații de metrou din apropierea Șoselei de Centură a Capitalei, anunță, miercuri, Primăria Sectorului 4, într-un comunicat.

Pentru a nu afecta ulterior trama stradală, societatea concesionară a rețelei de distribuție a apei potabile și canalizare (Veolia – Apa Nova) a demarat un amplu proiect ce presupune prelungirea facilităților specifice în aceeași zonă, indică aceeași sursă.

Noua rețea va porni din zona intersecției „Apărătorii Patriei”

Proiectul prevede montarea unei noi rețele de apă și canalizare, adiacentă celei deja existente, menită să preia pe de-o parte excesul debitului apei pluviale, iar pe de altă parte să preia necesarul de consum al viitorilor consumatori ce vor apărea ca urmare a dezvoltării zonei. 

Noua rețea va porni din zona intersecției „Apărătorii Patriei” și se va opri în imediata apropiere a Șoselei de Centură, într-un așa numit cămin-capăt, creionat în așa fel încât să permită și o extindere ulterioară către comuna Berceni. În total, este vorba despre 3,3 kilometri de rețea de distribuție a apei și 2,3 kilometri de canalizare. 

Băluță: Un pas important în procesul de creionare a viitoarei zone metropolitane Bucureşti-Ilfov

În același proiect, este prevăzută și construirea a două stații de pompare de mare capacitate, pentru a evita eventualele probleme de presiune a apei, precum și două bazine de retenție, de asemenea de dimensiuni considerabile, menite să capteze surplusul de apă generat de ploi abundente ce pot crea inundații. 

Efortul pe care comunitatea noastră îl face pentru a transforma zona de sud a Bucureștiului într-un adevărat hub de business este dublat de o bună colaborare cu distribuitorii de utilități, care au înteles pe deplin misiunea noastră și se alătură acesteia investind în modernizarea și extinderea rețelelor pe care le administrează.

Acest lucru înseamnă normalitate, înseamnă că dorințele oamenilor sunt respectate. Lucrând  coordonat, odată ce vom încheia lucrările de construire a stației de metrou și a parcării adicente acesteia, vom avea gata și noua rețea de apă și de canalizare, care este în mod cert un pas important în procesul de creionare a viitoarei zone metropolitane Bucureşti-Ilfov”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. 

author avatar
Andrei Coman