AcasăNewsLucian Croitoru zice ca adoptam moneda euro la Sfantu’ Asteapta

Lucian Croitoru zice ca adoptam moneda euro la Sfantu’ Asteapta

Cei care mai cred ca Romania va adopta euro in 2015 trebuie sa-si puna pofta-n cui. Oficialii BNR estimeaza ca trecerea la moneda unica se va face „intr-un orizont indepartat”. Adica la Sfantu’ Asteapta.

Lucian Croitoru sustine ca fara competitivitate nu avem ce cauta in zona euro

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Lucian Croitoru, sustine ca, pentru adoptarea euro, este necesar ca Romania sa devina competitiva, altfel poate avea soarta Greciei. „Cine a intrat in zona euro fara competitivitatea adecvata stie care este drumul, este dovedit, este drumul Greciei, Portugaliei, Irlandei, intra mai devreme sau mai tarziu intr-o criza”, a precizat Croitoru, mentionand ca adoptarea euro de catre Romania se poate face intr-un orizont indepartat. Asadar, „termenul” de 2015, agreat in principiu de Romania cu autoritatile de la Bruxelles, este prea optimist. Croitoru sustine ca, daca tara noastra isi va propune cu adevarat sa adopte moneda unica, este obligatoriu ca productivitatea muncii sa se apropie de cea a statelor nordice din Europa. „Pana atunci nici sa nu te gandesti la acest lucru (adoptarea euro n.r.)”, a subliniat Croitoru.

Penultimul loc la stabilitatea statului

Organizatia Fund for Peace a clasificat Romania pe penultimul loc din UE in privinta stabilitatii statului. Potrivit unui top al statelor esuate (Failed States Index), tara noastra  se afla inaintea Ciprului si dupa Bulgaria in privinta stabilitatii sociale, economice si politice. In topul mondial al tarilor esuate „conduce” Somalia, iar cele mai stabile state din lume sunt Finlanda, Suedia si Danemarca.

author avatar
Arpad Dobre
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger