AcasăNewsLucian Bolcas: "Traian Basescu risca pana la 15 ani de inchisoare"

Lucian Bolcas: „Traian Basescu risca pana la 15 ani de inchisoare”

Juristul Lucian Bolcas a anuntat ca actiunea presedintelui, de a dezvalui trecutul de ofiter sub acoperire al lui Victor Ponta, l-ar putea costa scump pe Traian Basescu.

Luni seara, Traian Basescu, presedintele Romaniei, a anuntat, la Realitatea TV, ca Victor Ponta a fost ofiter sub acoperire SIE in perioada 1997-2001.

Anuntul facut de Basescu se poate intoarce foarte usor impotriva sa, conform juristului Lucian Bolcas. Acesta a precizat, la Romania TV, ca declaratiile lui Traian Basescu cad sub incidenta Codului Penal.

„Codul Penal prevede divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala si aici pedeapsa este de la 7 ani pana la 15 ani de inchisoare. Va trebui dovedita aceasta circumstanta”, a declarat Lucian Bolcas.

In cazul in care dezvaluirile lui Traian Basescu se dovedesc a fi false, presedintele Romaniei tot risca inchisoarea in conditiile in care „comunicarea de informatii false se pedepseste cu pana la cinci ani de inchisoare”.

Lucian Bolcas este de parere ca, „in orice varianta, portile puscariei sunt larg deschise pentru domnul Traian Basescu”.

Mai ales daca ne gandim si ca „divulgarea, fara drept, a unor informatii secrete de stat se pedepseste cu pana la sapte ani de inchisoare”.

author avatar
Cristi Ionita
399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger