AcasăNewsLucian Bode, despre atacurile din Serbia. Câți români dețin, de fapt, arme...

Lucian Bode, despre atacurile din Serbia. Câți români dețin, de fapt, arme de foc letale și cât de sigure sunt școlile din România

lucian bodeLucian Bode, despre atacurile din Serbia. Câți români dețin, de fapt, arme de foc letale și cât de sigure sunt școlile din România

În Serbia, numărul de arme de foc letale a ajuns să fie foarte mare. Lucian Bod a dezvăluit câți români dețin arme de foc letale în acest moment, în contextul atacurilor armate din țara vecină, din ultimele zile.

Ministrul Afacerilor Interne a făcut o paralelă între Serbia și România în contextul incidentelor armate din școli în țara vecină. Oficialul spune că România este o țară sigură.

Serbia, prima în Europa la numărul de arme

Serbia e prima țară din Europa ca număr de arme la mia de locuitori, și a treia din lume. Dacă ar fi să ne raportăm la ce se întâmplă în țara noastră, în România sunt peste 70.000 de deținători de arme de foc letale, legali. La aceștia se adaugă cei, care prin prisma atribuțiilor de serviciu, structurile din sistemul național de apărare și securitate națională, dețin în mod legal arme.

„Într-adevăr, vecinii noştri au trecut într-o săptămână neagră cu aceste două tragedii. Trebuie să ne uităm un pic la cauze. Vedem că Serbia este prima ţară din Europa ca număr de arme la 1000 de locuitori şi a 3-a din lume. Poate fi o cauză. Dacă ar fi să ne raportăm, să ne uităm ce se întâmplă în ţara noastră. Sigur că în România sunt aproximativ 70.000, aproape 73.000 de deţinători de arme de foc letale, deţinători legali. La aceştia se adaugă cei care prin prisma atribuţiilor de serviciu, structurile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională deţin în mod legal arme. Nu putem spune că în România există un număr foarte, foarte mare de arme. Majoritatea celor 70.000 de arme de foc sunt arme de vânătoare. Ele sunt verificate periodic, după un grafic foarte bine stabilit de lege de către poliţie. Sunt verificaţi toţi deţinătorii de arme de foc, e verificat modul în care sunt deţinut aceste arme”, a declarat Bode.

Ministrul de Interne este de părere că numărul mare de arme de foc deţinut de populaţie în Serbia se datorează şi războiului din fosta Iugoslavie, el făcând o previziune şi pentru Ucraina care acum se află în război cu Rusia.

România, o țară sigură

„Aşadar, nu putem să facem o paralelă cu ceea ce este în acest moment în Serbia şi dacă să dea Dumnezeu să greşesc, dar dacă ne uităm ce s-a întâmplat în războiul din fosta Iugoslavie şi câte arme au rămas la populaţie, dacă ne uităm sper cât mai repede să se termine războiul acesta absurd din Ucraina, dar ne gândim că sute de mii de arme au fost distribuite către populaţie fără niciun inventar. Peste câţiva ani şi în Ucraina vom avea sau sunt premise să se întâmple tragedii, aşa cum iată că din păcate s-a întâmplat în Serbia”, a precizat Bode.

Ministrul de Interne a subliniat că România este o ţară sigură.

„Numărul mare de arme la populaţie într-o ţară este într-adevăr o o cauză a acestor acestor tragedii. Nu cred că se pune problema în România să vorbim despre situaţii de acest gen, pentru că spun încă o dată, România este o ţară sigură şi acest lucru, nu spun eu subiectiv, Ministrul de Interne o spun iată ultima ultima statistică pe care o platformă internaţională a dat-o publicităţii, unde cinci oraşe din România sunt în primele 100 oraşe din lume ca nivel de siguranţă a cetăţenilor”, a mai spus Bode.

author avatar
Andreea Vlad
473 afisari

30 COMENTARII

  1. PALINCARULE CUM E CU FIRMA GERMANA DE LA VOLUNTARI CARE OTRAVESTE SUCURILE COPIILOR CU CHIMICALE DIN CHINA?…..DE 20DE ANI MERGE STRUNA AFACEREA

  2. Saracul Bode, papagalul galben, e depasit de evenimente, un coate goale mental, un doctor in ale furtunlui …ca toate puslamalele Liberale

  3. Ce treaba are cu Serbia nu stiu dar rotativa e ca butoiasu de la 🔫evolver . Face victime politice. La cati mor impuscati in america trebuia sa mearga cu tancu la minister.

  4. Tovarashe buda,
    nu numarul de arme detinut conteaza,conteaza cine l-e detine desteptu lu tata. Mai ia cu palinca….
    Vezi in Israel
    dasteptache,si plozii de tzatza au arme. Chestia e sa stii cine are carcalaci la capsor si sa nu ajunga arma pe mana idiotului.

  5. Mai boule, nu armele sunt de vina pentru asemenea tragedii ci cretiniii care le detin si le folosec cand au o disputa pe care nu pot s-o castige altfel. In Elvetia dupa ce ai facut armata pleci cu arma acasa – si cate crime armate se produc in Elvetia? Ati auzit de asa ceva? In cel mai inarmat stat american , unde fiecare om detine cam trei arme stiti cate crime se produc anual? Cautati ca internetul va ofera destule informatii si o sa aveti niste surprize. Cand oamenii sunt tampiti se ucid cu cutitele si topoarele la fel de bine cum ar face-o cu armele de foc. In treacat fie spus; guvernantii se tem de popoarele si oamenii care detin arme de foc pentru ca s-ar putea rascula impotriva guvernelor corupte si nesimtite. De asta se zbate Bidonul american sa confiste armele americanilor – de frica. Eu cred ca asa cum a fost in epoca pietrei oricine ar trebui sa poata detine legal arme. Posesia armelor de foc este garantia popoarelor de a se putea elibera de globalistii care ne conduc spre pieirea civilizatiei. Globalistii detin oricum arsenale nucleare!

  6. Taranoiul asta nu stie nici cum il cheama si voi vorbiti de scoala ! Care scoala ? Are asta scoala ??!

  7. D-le BODE,
    Ati facut un inventar cate arme au introdus ungurii in butoaie de branza (ca ajutor pentru cei din Romania) imediat dupa 1990 in Romania?
    Verificati va rog si o sa va convingeti ca detin un arsenal de arme de foc pentru o interventie inarmata impotriva romanilor.

  8. Bai Bode, bai panglikarule infekt, ejti prost, bai rahat cu ochi ? Habar nu ai tu ce e prin Serbia sau prin SUA, ca sa nu mai vorbim de ce o sa fie prin Ukro-na-zia peste 2-3 ani, o sa se omoare betivanii aia nazisti ai lui Jewboy Jewlenski zdrelinski intre ei chiar ziua, in amiaza mare, in direct, la tembelizor !! Habar nu ai cati ciungi si infirmi sunt acum prin Ukro-na-zia, asa ca nu uita sa ai TAB-ul pregatit tot timpul, sau macar elicopterul, ca nu se stie niciodata ce vine, vezi si tu ce a patit Cizmarul, daca nu a fost atent atunci cand trebuie !! Bai Bode, daca va baga dulapul nazist si ciukanezul dobitoque in razboi, voi automat pierdeti Dobrogea, Delta Dunarii si Transilvania, plus ca mai mult ca sigur ca si Banatul merge inapoi la sarbi, nu de alta, dar voi numai tari prietene aveti la toate granitele voastre 🙂 Scapa numai care poate, bai Bode pakaliciule ratat, asa e in jungla urbana, daca nu esti atent, ti-o iei in freza si piept, ca in Fight Club !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard,...

Nicuşor Dan a venit cu un termen "optimist" pentru bucureşteni: problema ambuteiajelor din Capitală va fi rezolvată în 2023.”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care...

Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”

Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels depune mărturie la New York, în procesul fostului lider de la Casa Albă și a povestit,...
proger