AcasăNewsLuare de ostatici intr-o biserica franceza (VIDEO)

Luare de ostatici intr-o biserica franceza (VIDEO)

Nici nu si-au revenit bine din socul masacrului produs la Nisa, de Ziua Nationala, ca francezii mai primesc o lovitura. In sensul in care un incident sangeros s-a produs, de aceasta data, intr-o biserica.

UPDATE 3: Inainte de a fi ucisi de fortele de ordine, in momentul in care au incercat sa fuga din biserica, atacatorii l-au omorat pe slujitorul lacasului de cult, in varsta de 84 de ani. De asemenea, conform france24.com, o alta persoana a fost ranita grav in timpul incidentului din biserica.

La fata locului au ajuns atat presedintele francez, cat si ministrul de Interne. Se vehiculeaza ca ambii atacatori si-ar fi anuntat adeziunea la gruparea autointitulata „Stat Islamic”, aceeais care a revendicat si masacrul de la Nisa, din 14 iulie, soldat cu 84 de decese.

UPDATE 2 – O persoana din randul ostaticilor a fost ucisa, anunta france24.com, citand reprezentanti ai fortelor de ordine.

UPDATE – Conform leparisien.fr, suspectii ar fi fost impuscati de catre oamenii legii. Aceeasi sursa noteaza ca printre ostatici s-ar afla, intr-adevar, preotul lacasului de cult, dar si doua calugarite.

–-

Este vorba despre o luare de ostatici. Mai exact despre doi indivizi inarmati – cel mai probabil cu niste cutite, care ar fi intrat intr-un lacas de cult din nordul Normandiei, tinand cu forta inauntru mai multe persoane, printre ele si pe preotul care slujea in respectiva biserica, din cate anunta presa locala. Numarul exact al ostaticilor nu este cunoscut, fiind vehiculate mai multe cifre, insa toate mai mari de patru.

De altfel, se pare ca totul s-ar fi intamplat chiar in timpul slujbei de dimineata. La fata locului au ajuns mai multe echipaje de politie, iar zona a fost izolata. Se incearca eliberarea cat mai rapida a persoanelor care au ajuns sa fie tinute cu forta in incinta.

Va reamintim ca in seara zilei de 14 iulie, zeci de persoane si-au gasit sfarsitul dupa ce un tanar a intrat cu un camion in multimea aflata pe Promenade des Anglais, la Nisa, pentru a vedea artificiile. Printre cele 84 de persoane care au pierit atunci se afla si un roman stabilit in strainatate, dar aflat cu familia in vacanta in Franta.

[youtube]UXBQk107QyQ[/youtube]

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger