AcasăNewsLuare de ostatici in Pakistan. Bilantul este cutremurator!

Luare de ostatici in Pakistan. Bilantul este cutremurator!

Scene cutremuratoare in orasul pakistanez Peshawar, unde sase talibani inarmati au pus stapanire pe o scoala militara si i-au luat ostatici pe toti cei aflati in cladire.

Situatia este si mai grava daca ne gandim ca cei mai multi dintre ostatici erau copii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani sau profesorii acestora.

Marti, la pranz, reprezentantii fortelor de ordine pakistaneze au recunoscut ca au avut loc mai multe schimburi de focuri incheiate prost. Se vehiculeaza existenta a cel putin 100 de morti, majoritatea copii, dar si 84 de raniti.

Dupa mai bine de 12 ore, talibanii inca nu fost capturati, in zona auzindu-se, in continuare, focuri de arma. Jurnalistii pakistanezi sustin ca talibanii au incendiat o masina in fata cladirii, inainte de a incepe atacul armat.

Un profesor sustine ca atacatorii au intrat in scoala in timp ce aveau loc examene. In schimb, purtatorul de cuvant al talibanilor recunoaste ca „atacatorii nostri sinucigasi au intrat in scoala”. Talibanii anunta ca se primisera ordine ca cei mici sa nu fie raniti, insa bilantul cutremurator este rezultatul interventiei dezastruoase a armatei pakistaneze.

author avatar
Cristi Ionita
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger