AcasăNewsLovitură pentru șoferi! Prețul la benzină și motorină ar putea să depășească...

Lovitură pentru șoferi! Prețul la benzină și motorină ar putea să depășească 8 lei

benzinarieLovitură pentru șoferi! Prețul la benzină și motorină ar putea să depășească 8 lei

În curând, șoferii nu vor mai cumpăra benzină și motorină sub 8 lei. Avertismentul a fost lansat recent de către Asociația Energia Inteligentă.

Potrivit informațiilor respective, prețul unui litru de benzină standard şi de motorină ar putea să depășească 8 lei la pompă, în doar câteva zile.

Creșterea se datorează faptului că barilul de petrol se apropie de pragul de 100 de dolari, în urma tensiunilor dintre Rusia în Ucraina. Din acest motiv, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a spus că autoritățile intenționează să reducă la jumătate acciza la carburant, astfel încât prețul să scadă.

Războiul din Ucraina scumpește barilul de petrol

La bursa de la Londra, barilul de țiței Brend din Marea Nordului cu livrare în luna aprilie era cotat în creştere cu 3,77%, până la 98,97 dolari, după ce anterior a urcat până la 99,50 dolari. La New York, preţul barilului de ţiţei West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna martie s-a apreciat cu 4,86% până la 95,50 dolari. Ambele referințe înregistrează în prezent cele mai ridicate valori din ultimii şapte ani.

Românii ar urma să plătească mai puțin de 6 lei pe litrul de benzină și motorină, în urma reducerii cu 50% a accizei la carburanți, iar fostul premier Florin Cîţu apreciază că impactul bugetar poate ajunge la circa patru miliarde lei.

„Scenariile pe care le prezintă Ministerul Finanțelor sunt optimiste, eu sper că nu sunt prezentate doar așa să mai împușcăm un iepure, să spun că facem această măsură, pentru că ea costă 3-4 miliarde de lei. N-aș vrea doar să luăm banii din buzunarul nostru, să-l trimitem în buzunarele companiilor”, a spus Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
425 afisari

3 COMENTARII

  1. Cand o reduceti ba ca daca ati latrst ptima si nu ati muscat imediat pana reduceti voi astia ajung cu pretul la 10 lei ca sa va faluti voi ca atii facut o 8 !!!

  2. E lovitura numai pentru soferi, ziaricā sugace? Sau e vorba, mai ales, de faptul cā, scumpindu-se carburantii, se scumpesc toate?

  3. Doamne ajuta ,o sa ne amintim ca parintii nostri mai mergeau pe jos sau cu bicicleta ceea ce ar trebui sa faca si noua generatie imbuibata de dulciuri si piza.Sunt cu totul de acord ca carburantul-sic- sa ajunga pe la 15 lei litrul.Ia sa vedeti ce sanatate si pace or sa fie intre oameni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger