AcasăNewsLovitură pentru români! Taxele și impozitele locale se majorează și cu 50%

Lovitură pentru români! Taxele și impozitele locale se majorează și cu 50%

taxe

Lovitură cumplită pentru români, după ce autoritățile au făcut un anunț potrivit căruia taxele și impozitele vor crește semnificativ în perioada următoare.

Impozitele pe care românii le plătesc pentru casă și masină ar putea crește cu 50%, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus. Guvernul vrea astfel ca povara bugetară să treacă de la stat la cetățean, în condițiile în care majoritatea primăriilor au aplicat taxe și impozite minime.

Una dintre variantele de lucru ar fi ca majorarea să fie mai mare la motoare cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 cmc.

Guvernul dă cu o mână și ia cu două

De asemenea, se analizează si varianta majorării suplimentare, chiar și cu 20%, a impozitului pentru a doua sau a treia proprietate. Toate simulările care se fac în aceste zile țin cont, pe de-o parte, de promisiunile privind majorarea pensiilor, alocațiilor și salariilor, iar pe de altă parte de necesitatea păstrării deficitului bugetar la 6,2% din Produsul Intern Brut.

Până la acest moment, Ministerul Finanțelor nu a oferit un punct de vedere oficial pentru această situație, însă vedem acum că la final de an se caută bani pentru a se putea respecta promisiunile făcute prin programul social de majorare a pensiilor, salariilor sau alocațiilor și în același timp încadrarea în deficitul asumat de 6,2% pentru anul viitor, transmite Antena 3.

Noi măsuri fiscale pentru 2022

Executivul pregăteşte noi măsuri fiscale în 2022, în timp ce facilităţile pentru cei care lucrează în IT şi construcţii rămân valabile şi anul viitor. De asemenea, autorităţile vor implementa „radarul mărfurilor” prin care TIR-urile vor putea fi urmărite pentru a se vedea unde distribuie marfa.

O altă măsură fiscală pregătită pentru 2022 se referă la patronii care nu vor plăti contribuţiile la pensii sau la salarii. Aceştia ar putea fi cercetaţi penal. Autorităţile au anunţat că vor fi efectuate controale masive.

O altă măsură fiscală se referă la plata concediilor medicale restante. Facilităţile pentru cei care lucrează în IT şi construcţii rămân valable şi anul viitor, în timp ce TVA-ul pentru locuinţele de până în 140.000 de euro (prima locuinţă) va fi de 5%. Tot 5% va fi TVA-ul şi pentru energia termică, în perioada iernii, pentru populaţie, şcoli şi spitale.

author avatar
Andreea Vlad
860 afisari

3 COMENTARII

  1. MĂI, TATĂ, MĂI, DAR DE PENSIILE SPECIALE??????????????????????????????????????

    „promisiunile privind majorarea pensiilor, alocațiilor…” Păi, nenorociții, nici măcar nu le-au mai indexat de ani de zile, n-ar mai face multă umbră pământului!!!!

    DAR BANI DE VOUCHERE DE VACANȚĂ DATE PUTORILOR AU BANI????

  2. Si taxele locale, depind de curent, de gaz, de tampenia din capul patrat al conducatorilor

  3. Vorba aceea ,si vaccinati si cu banii luati.Asaltul impotriva poporului roman continua in timp ce el face nani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger