AcasăNewsLovitură pentru pelerini: deplasarea la Iaşi, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ar...

Lovitură pentru pelerini: deplasarea la Iaşi, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ar putea fi interzisă

Sfanta ParaschevaSCANDAL şi conflicte lânga racla Sfintei Parascheva, la Iași! 30.000 de credincioși, aşteptaţi la pelerinaj

Măsurile de restricţie provocate de pandemia COVID-19 s-ar putea răsfrânge şi asupra tradiţiilor creştineşti. Astfel, deplasarea pelerinilor la Iași, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ar putea fi interzisă. Ideea îi aparţine chiar primarului Iaşiului, Mihai Chirica. Edilul a precizat că pericolul răspândirii coronavirusului este ridicat şi că primăria nu va asigura parcarea autocarelor cu credincioşi care vor veni la Iaşi în perioada următoare.

În acest an nu organizăm Sărbătorile Iaşiului. Ceea ce se face este ca o formă de prevenţie care să preîntâmpine sosirea unui număr mare de pelerini. Este dreptul legitim al oricărui cetăţean de a se deplasa, dar noi luăm toate măsurile necesare pentru a evita riscul epidemiologic. Nu va fi foc de artificii, nu va fi sărbătoarea vinului, nici târgul meşteşugarilor. Nu se vor organiza acte de comerţ. Şi asta pentru că s-a constatat o creştere alarmantă a numărului de infectări”, a spus Chirica. Primarul capitalei Moldovei a făcut un apel la credincioşi pentru a înţelege măsurile de restricţie. „Noi nu asigurăm locuri de parcare pentru autocare. Deci nu veniţi pentru că va fi foarte greu să găsiţi locuri de parcare. Nu închidem circulaţia. Nu vă hazardaţi, pentru că nu asigurăm condiţii ca în anii precedenţi„, a zis Chirica.

CFR s-a pregătit deja cu trenuri suplimentare

Până să se anunţe cu siguranţă dacă pelerinajul va fi sau nu anulat în acest an, CFR a anunţat că suplimentează trenurile spre Iaşi. CFR Călători va suplimenta capacitatea de transport în perioada 7/8 – 15/16 octombrie, pentru pasagerii care doresc să călătorească spre și dinspre Iași cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva. Trenurile care circulă pe rutele Timişoara – Cluj Napoca – Iaşi şi retur, Bucureşti – Bacău – Paşcani – Iaşi şi retur, Bucureşti – Mărăşeşti – Vaslui – Iaşi şi retur, Constanţa –Iaşi şi retur vor avea în compunere vagoane de dormit şi cuşetă. Compania anunță că trenurile care asigură legătura feroviară între principalele orașe ale țării și municipiul Iași vor fi suplimentate cu vagoane. Masca de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călatori, pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei ar dori ca pelerinajul să se ţină

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a declarat despre pelerinajul la racla Sfintei Parascheva, ca „este greu să le spui oamenilor să nu atinga racla sau să nu se închine, nu putem spune că sfintele moaşte pot face rău cuiva”.

Este greu să le spui oamenilor sa nu atinga racla sau să nu se închine, nu putem spune că sfintele moaşte pot face rau cuiva. Modul în care îşi manifestă credincioşii evlavia este foarte puţin controlabil, este greu să-i spui omului ce să facă. Este o zona emoţională, fiecare îşi manifestă cinstirea la racla Sfintei aşa cum simte, unii doar se închină, alţii pun şi mâna, alţii ating creştetul. Racla este curăţată periodic, plexiglasul la fel, tot ce ţine de vulnerabilitate suntem pregătiţi să luăm cele mai bune măsuri„, a explicat Constantin Sturzu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

author avatar
Andrei Ștefan
447 afisari

7 COMENTARII

  1. ??? ieșiți la vot in numar cat mai mare, nu stați in casa…… de sfânta Parascheva, anunțurile suna asa, stați in casa sarachiilor, unde vreți sa mergeti? Ce Dumnezeu,? Ce biserica? Ce moaște? ….. nu aveti decat sa va închinați la Johannis daca vreți sa respirați, ca de mancat, mâncați varul de pe pereți. Daca alegerile se tin pe 6 Decembrie, cand începând cu 1 se anunța doar cateva sute de cazuri, dupa 7 Decembrie, o sa muriți in case, ca nici salvarea nu mai vine dupa voi….. da cat de idiot sa fi ca popor si sa nu vezi mizeria si Trădarea gunoaielor naziste pnl iste

  2. Nu sunt nici un ” Vlad ” , sunt agitatorul comuist stalinist CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , primesc 3 copeici pe postare , de Sfanta Parascheva io merg la Bucuresti sa pup ochiul dosnic maron al domnului Presedinte Iohannis si pe cel al domnului Premier Orban . Da , este mai sigur si mai igienic , mi-e frica de Covid sa merg la Iasi si sa pup icoana dupa 1 milion de credinciosi in plina pandemie ……hihihihihihihihihi…….!

      • La Tiraspol , lumea imi poceste numele in IZSCANDAL , Kostea IZ SCANDAL SUGIUK , ma dau capitalist , intarat calatorii de pe peronul garii Tiraspol si ma aleg cu falcile si rozeta umflate de stremleaguri zbarlite .

    • Ori tactu era beat cand te a conceput, ori slugărnicia din tine este atat de mare, încât ai ramas fara coloana vertebrală si te târăști. Mai târâtoare, ai un venin de sluga in tine, încât si viperele sunt geloase pe veninul tau. Mai creier spălat sub curuletul lui Johannis, lumea a putut sa stea la cozi la vot sa voteze călăii si trădătorii, dar nu pot sta la coada la biserica, este de noaptea minții si de prostia unui popor de slugi

  3. Eu nu am vazut o disciplina mai mare nici la mol cum e in Biserica stramoseasca romaneasca. Daca le dai reguli sa stiti ca oamenii le respecta. Dar pelerinajul inseamna chiar vindecarea neamului nostru. Apoi sunt si alti oameni deja vindecati de diverse boli, care nu pot sa nu vina la pelerinaj la preacuvioasa.Asta e un afront.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger