AcasăNewsLovitură pentru Guvernul Orban: ”Arătați lista achizițiilor!”

Lovitură pentru Guvernul Orban: ”Arătați lista achizițiilor!”

Guvernul Orban nu va mai putea emite ordonanțe militare

Parlamentul nu va vota prelungirea stării de urgență. Condițiile impuse de legiuitori pentru a mai aproba încă o lună de blocare a economiei sunt imposibil de îndeplinit, mai ales că printre acestea se numără și prezentarea listei de achiziții din ultimele 30 de zile, cu sume, cantități, produse și numele firmelor implicate. 

Guvernul Orban nu va mai putea emite ordonanțe militare

Astăzi este posibil ca parlamentarii să dea o cruntă lovitură, atât președintelui Iohannis, cât și Guvernului liberal. Senatorii și deputații din opoziție au decis să nu voteze starea de urgență dacă nu vor fi îndeplinite anumite condiții. ”Vom lua astăzi o decizie în ce privește aprobarea sau respingerea stării de urgență. Guvernul trebuie să prezinte un raport de activitate în cele 30 de zile de stare de urgență, pentru că ați văzut scandalul cu achizițiile peste tot, acum și la Ministerul Educației. Vrem să vedem un plan de relansare a economiei, să ne spună de ce nu sunt testați cei din serviciile publice, personalul medical, lucrătorii comerciali. Lumea nu are curaj să meargă la muncă pentru că nu este testată. Noi am transmis ce așteptăm noi, dacă se dorește votul nostru. În primul rând nu există nicio comunicare între Parlament și Guvern în acest moment”, ne-a declarat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Potrivit articolului nr.15 din Legea nr. 453/2004 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, în funcție de evoluția situațiilor de pericol, președintele României, cu încuviințarea Parlamentului, poate prelungi durata stării instituite și poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.

”Nu suntem de acord cu încă o lună pierdută”

Președintele Camerei Deputaților a transmis că PSD nu va fi de acord cu încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie. ”Care este perspectiva?! Asta așteaptă oamenii și mediul de afaceri de la președintele Iohannis și de la Guvern! Ei și-au îndeplinit obligațiile cetățenești: au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a făcut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență?! Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute. În aceste condiții, prelungirea stării de urgență fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală. Îi solicit președintelui Iohannis și Guvernului PNL ca prelungirea stării de urgență să fie însoțită obligatoriu de transparentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență, de un plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice, precum și de  măsuri economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor, păstrarea locurilor de muncă și limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!). Totodată, Guvernul PNL trebuie să prezinte proiectele majore de investiții pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia și măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență în agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație. PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În același timp însă, cred că toți românii așteaptă o perspectivă clară de la președintele Iohannis și de la Guvern”, se arată într-un comunicat al președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.600 afisari

14 COMENTARII

  1. Cum sa arate asa ceva,se dau in vileag cu marile furaciuni savarsite in ultimele 5 luni si jumatate.Ce vor zice stapanii lor si ai Coloniei,pentru ca se va afla unde au mers o mare parte din hotii.

    • Stimată doamnă,recunosc ,că nu am văzut demult o scriere atât de profundă,cu un limbaj așa de elevat.Ferice de cei care v-au crescut și educat,ferice de urmașii dvs,care,bănuiesc,vor primi aceeași educație aleasă.

      • Ionescule , ai dreptate , depravata asta de Livia e un travestit cu muastata care se prostitueaza in gara Tiraspol , e cunoscuta in randul boschetarilor cu apelativul Frunza Kostyuska Sugiuk , o virtuoasa interpreta a menuetelor lui Prokofiev la flautul zbarlit cu gusa al navetistilor de Rabnita .

  2. Ce se naste din Frontul Salvarii Nationale, tot Bugetul de Stat mananca ! PNL este absorbit practice de PD-L, iar omul de baza a fost TRAIAN BASESCU remember, ministru in primul guvern de dupa Decembrie 1989, deci….

  3. Dragi tovarasi din PSD nu sunt simpatizant PNL dar cred ca nu aveau cum sa fure in 5 luni mai mult decât a furat PSD-ul , toți chibițează pe margine, dacă acum PSD -ul era la guvernare va asigur ca nu făcea nimic in plus sau mai bine. Toți au furat și acum se vede, goluri, dezordine, răni vechi in spitale și acestea nu au apărut brusc , au istoric in spate. De ce nu a oprit domnul Ponta care a-și tot da cu părerea furturile, tăierile de păduri, comisioanele grase, dezordinea din construirea autostrăzilor, problemele grave de mediu, exodul tinerilor care nu au de lucru, dezordinea din învățământ, plagiatorilor, impostura și baroneasa dacă este atat de corect și de viteaz? Numai fanfaronada și prim-lanuri, sa-i vadă lumea, sa-i aleagă pentruca nu s-a umplut punga cu bani.

    • Corect comentariu dv.,subscriu,toti sunt niste ipocriti ,libarci politice,vociferanti de tipul lui ponta,bogdan rares si toti semidoctii jefuitori,tradatori de neam ,partidisti
      social democrati secondati de liberali cu doctrina pervertita.
      Detestabila aceasta „clasa{gasca} politica” romaneasca.

  4. … băi livia , sau cum dracu te cheamă , chiar eşti dusă cu capul… dute fată la doctor şi te caută că nu te prea văd bine !!! … că de deşteaptă nu prea se vede că ieşti,,, după cum scriii !!! …stai în banca ta că de proşti suntem sătui !!!

  5. … băi livia , sau cum dracu te cheamă , chiar eşti dusă cu capul… dute fată la doctor şi te caută că nu te prea văd bine !!! … că de deşteaptă nu prea se vede că ieşti,,, după cum scriii !!! …stai în banca ta că de proşti suntem sătui !!!

  6. NU TREBUIE PRELUNGITA STAREA DE URGENTA , trebuie stopate faradelegile facute de iohanis si acolitii sai guvernanti ,de exemplu faptul ca lasa in continuare intrarea libera in tara a diasporei ( recompensa pentru vot) fara testare si carantinare ,care infesteaza tot mai multi cetateni din tara , neachizitionarea de echipamente medicale iar lipsa acestora aduc moartea oamenilor nevinovati care sunt lasati sa moara pentru ca nu sunt aparate medicale , ventilatoare etc.
    In aceasta perioada in loc sa achizitioneze aceste echipamente medicale Iohanis a dispus alocarea de sute de milioane de euro din fondul de rezerva al statului pentru STS si pentru alti sustinatori de ai sai …….

  7. Mi-am ales pseudonimul OLI , de la OLIGOFREN , sunt internat la ospiciul de dilimandrosi Tiraspol .

  8. lucovide ,mai e viata si dupa colanavirus asa ca uitat te bine ca ai distrus aproape toti mici afaceristi adica platitorii de taxe si impozite ca aia mari sunt toti cu inginerii si smecherii pt ocolire!!!!!!!!!!

  9. Autorul acestui articol poate deveni un erou naţional, cu conditia acceptări unei întalniri publice cu asistenţă din presa scrisă şi audio vizuală, numai pur sânge romanesc.
    Pentru detalii accesaţi zenithtrading.ro. Pentru detalii apelaţi autorul tel.0745.870840.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger