AcasăNewsLovitura pentru gigantul RCS/RDS: firma de cablu, obligata de instanta sa difuzeze...

Lovitura pentru gigantul RCS/RDS: firma de cablu, obligata de instanta sa difuzeze GSPTV!

Razboiul dintre RCS/RDS si GSPTV, pornit de la drepturile tv pentru partidele din Liga 1, a continuat si mai aprig dupa ce operatorul de cablu a hotarat sa scoata din grila de programe postul de sport detinut de familia Voiculescu.

Compania RCS/RDS, sumata sa intre in legalitate

Eliminarea din grila RCS/RDS a canalului tv aflat in portofoliul Intact a debutat in 2011, masura care avea sa atraga numeroase proteste, venite nu doar din partea trustului vaduvit, ci si din partea abonatilor RCS/RDS. Societatea de cablu a ramas, insa, ferma pe pozitii, astfel ca diferendul s-a mutat in instanta, asta in ciuda unei amenzi pe care RCS/RDS a primit-o din partea Consiliului National al Audiovizualului, dar si a unei ordonante presedintiale. La inceputul acestei saptamani, instanta a dat castig de cauza GSPTV, judecatorii somand operatorul de cablu sa re-includa in grila sa postul din Baneasa, in regim liber de retransmisie, fara conditionari tehnice sau financiare.

In prezent, RCS/RDS si Antena Group se judeca in numai putin de opt litigii. In trei dintre acestea, trustul lui Dan Voiculescu detine calitatea de reclamant, iar in alte trei, reclamantul este gigantul patronat de Zoltan Teszari. Pentru toate neajunsurile create, Antena Group solicita daune in valoare de 90 de milioane de euro.

Marius Pricop

author avatar
eNational
1.270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger