AcasăNewsLovitură pentru Darius Vâlcov. Judecătorii italieni au decis predarea lui către autoritățile...

Lovitură pentru Darius Vâlcov. Judecătorii italieni au decis predarea lui către autoritățile române/„Zilele următoare…”

​​Fostul ministru Darius Vâlcov va fi extrădat din Italia. Fostul ministru al Finanțelor și, totodată, ex-primar al Slatinei urmează să fie predat autorităților române.

Așadar, Vâlcov ar urma să fie adus, în perioada următoare, în țară, din Italia.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, marți, că recursul făcut de către Darius Vâlcov a fost respins ca inadmisibil de către Curtea de Casaţie a Italiei. Ceea ce înseamnă că rămâne definitivă hotărârea Curţii de Apel din Napoli prin care a fost dispusă predarea acestuia către autorităţile române. Pentru executarea pedepsei de 6 ani de închisoare pronunțată de Înalta Curte din ţara noastră.

Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins recursul lui Vâlcov

„Vă informez că, astăzi, Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Vâlcov Darius Bogdan.

Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a DISPUS PREDAREA, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3.5.2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8.2.2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013”, a transmis ministrul Gorghiu, marți, 8 august, prin intermediul Facebook.

Ce urmează să se întâmple zilele viitoare

Totodată, ministrul Justiției din Guvernul Ciolacu a precizat că „zilele următoare se așteaptă primirea comunicării oficiale a hotărârii către autoritățile române și continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Vâlcov Darius Bogdan”.

Pe finalul lunii mai, despre fostul ministru Vâlcov s-a aflat că s-a predat autorităților din Italia. Fostul ministru al Finanțelor plecase din țară înainte de condamnarea definitivă, respectiv înainte de a primi o pedeapsă de șase ani de închisoare, pentru fapte de corupție. Condamnarea definitivă a fost pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citiți și:

Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Ce condamnare a primit fostul ministru al Finanțelor

Darius Vâlcov, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare!

author avatar
Andrei Coman
273 afisari

10 COMENTARII

  1. Daca era de sex feminin cum e infracoarea aia pe care italienii o pitesc prin Bari,pretena lui Nuti de la beci nu-l mai extradau pe acest gunoi.

  2. Poate il aduci si pe Grig cu tine! Grig receptezi? Da o spirala pentru sanatatea mea universala!
    🤗

  3. Ce om destept are COLONIA pe linie de FINANTE si isi bate joc de el.
    Dupa mine este in primii TREI din COLONIA existenta in UE.
    Dar ca si Dragnea el plateste pentru dezvoltarea RO in 2 ani.
    Acest SPECIALIST a raspuns timp de 4 ore la orice intrebare pusa din cei 400 -patru sute –
    de parlamentari strinsi toti intro sala a Parlamentului.
    Tara bogata pentru hotii din exterior care se intrec in a fura pentru pastratrea unor tradatori in functiile statului.
    Tara care in curand va intra in faliment fiind locuita de un popor prost si sarac in tara bogata!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger