AcasăNewsLovitura pentru Becali! Victor Babiuc, "partenerul de infractiuni" al afaceristului, ar putea...

Lovitura pentru Becali! Victor Babiuc, „partenerul de infractiuni” al afaceristului, ar putea fi eliberat de Craciun

Incarcerat pentru mai multe infractiuni de natura economica, Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua Bucuresti, a facut toate demersurile necesare pentru a-si petrece Craciunul alaturi de rude si prieteni.

Becali a pus la cale inclusiv mai multe acte de caritate, in speranta ca-i va indupleca pe judecatori, dar afaceristul are sanse minime sa-si indeplineasca obiectivul si sa mai fie eliberat, macar pentru o zi, anul acesta.

Spre deosebire de Becali, Romania TV anunta ca Victor Babiuc, fostul ministru al apararii, ar putea fi eliberat conditionat. Babiuc a fost condamnat la doi ani de inchisoare, cu executare, in dosarul schimbului de terenuri realizat intre MApN si Becali.

Babiuc (75 de ani) a fost incarcerat pe 21 mai si trecut pe la penitenciarele Rahova, Jilava si Gaesti. Iar acum, Judecatoria Gaesti a admis solicitarea facuta de avocatii lui Babiuc pentru ca fostul ministru sa fie eliberat sub supraveghere. Conform legislatiei in vigoare, barbatii condamnati la inchisoare cu executare si care au peste 60 de ani pot fi eliberati conditionat, daca au executat cel putin o treima din pedeapsa, iar condamnarea este mai mica de 10 ani.

Totusi, decizia Judecatoriei Gaesti a fost atacata cu recurs de catre procurori, astfel ca Babiuc mai are de asteptat cel putin cateva ore pentru a afla daca este sau nu eliberat de sarbatori.

sursa foto: cugetliber.ro

author avatar
Cristi Ionita
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger