AcasăNewsLovitură pentru abonații din România. Netflix introduce o taxă suplimentară

Lovitură pentru abonații din România. Netflix introduce o taxă suplimentară

Lovitură pentru abonații din România. Netflix introduce o taxă suplimentară

Veste proastă pentru românii care își împart contul de Netflix. Compania a introdus în România, de marți, o taxă suplimentară de 2.9 euro/lună pentru folosirea unui cont la mai multe adrese.

Anunțul a fost făcut chiar de platforma de streaming.

Netflix a introdus taxa de partajare a parolei

“Toate persoanele care locuiesc la o singură adresă pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor”, afirmă compania într-un comunicat pe site-ul său. Practic, posesorul unui cont la care oferă acces altor trei persoane trebuie să plătească 9 euro în plus pe lună.

Această măsură cu taxă suplimentară a fost deja introdusă, inițial ca test, în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Măsura nu a fost bine primită, unde Netflix a pierdut mai mult de un milion de utilizatori în primele trei luni ale anului 2023. Compania spune că scăderea este temporară, înainte ca utilizatorii să obțină conturi proprii.

Efectele negative ale acestei măsuri au început deja să se vadă. De exemplu, în primul trimestru al anului se estimează că peste 1 milion de conturi au fost dezactivate în Spania după introducerea taxei.

Compania americană încearcă în acest fel să-şi crească veniturile, după ce, în anii trecuţi, beneficia de creşterea în popularitate tocmai prin partajarea conturilor.

author avatar
Andreea Vlad
783 afisari

6 COMENTARII

  1. dar la aceeasi adresa se poate sa folosesc Netflix ori pe claculator ori pe TV? /niciodata 2 odata/pt ca mereu mi se spune cand deschid calculatorul ca cineva imi foloseste adresa .ceea ce nu e adevarat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger