AcasăNewsLovitură năucitoare pentru Dragnea. A muncit degeaba!

Lovitură năucitoare pentru Dragnea. A muncit degeaba!

Liviu Dragnea s-a trezit cu drepturile tăiate

Legea pentru anularea recursului compensatoriu a modificat și recompensele pentru zilele de muncă, astfel că deținuții vor beneficia de mai puține zile de executare reduse. Sindicatele din Penitenciare se tem că măsura ar putea provoca revolte în pușcării.

Liviu Dragnea s a trezit cu drepturile tăiate

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a primit o grea lovitură. Munca pe care o desfășoară în garajul de la Penitenciarul Rahova nu-i va mai aduce o reducere consistentă a pedepsei, dar fiind faptul că deputații USR au decis să reducă aceste beneficii. Potrivit vechii legi, pedeapsa care este considerată ca executată pe baza muncii prestate sau a instruirii şcolare şi formării profesionale, în vederea acordării liberării condiţionate, se calculează astfel: în cazul în care se prestează o muncă remunerată, se consideră 4 zile executate pentru 3 zile de muncă; în cazul în care se prestează o muncă neremunerată, se consideră 3 zile executate pentru două zile de muncă, iar în cazul în care munca este prestată pe timpul nopţii, se consideră două zile executate pentru o noapte de muncă. Legea votată săptămâna aceasta în Parlament, care revine astfel la forma votată în 2013, prevede că se consideră 5 zile executate pentru 4 zile de muncă remnunerată, 4 zile executate pentru trei zile de muncă neremunerată și trei zile executate pentru două nopți de muncă. Noul sistem de calcul al privilegiilor reduce astfel cu aproape două zile pe lună numărul zilelor considerate ca executate, prelungind detenția pentru cei care muncesc în penitenciare.

Revolte în pușcării

Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor din Penitenciare susține că, deși apetitul pentru muncă al deținuților nu era unul foarte crescut, măsura votată în Parlament ar putea stârni revolte în pușcării, fapt pentru care s-a instituit deja un nivel maxim de alertă. ”Nu știu care este sensul acestei modificări și vor exista, cu siguranță, nemulțumiri. Mai ales că sunt zone în țară, cum ar fi Arad, Timișoara, în care se fac anvelopări, se fac șosele, se fac blocuri cu deținuții, dar în alte părți nu se face nimic. Chiar dacă vor să muncească nu ai la ce să-i scoți, nu ai ce contracte să găsești, unde să-i pui să muncească, pe câmp? Ok, vara mai găsești sezonier. Și acum scade și câștigul. Evident că asta o să-i frustreze pe deținuți, o dată că au pierdut șase luni, acum mai pierd și la muncă. Acum o să stea mai mult în pușcării, crește numărul de deținuți și ne putem aștepta la reacții, adică să se revolte. Noi suntem în alertă maximă, pentru că este posibil să îi apuce, pentru că ei percep această măsură ca o nedreptate”, ne-a declarat Ștefan Teoroc, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din Penitenciare.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.891 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu ! Nu a muncit degeaba !
    A facut ce trebuia pentru Tara .
    In plus, le-a pus nazistilor in cap toti detinutii fosti, actuali si viitori !
    Sa vedem cum se va descurca mandolina cu ei !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger