AcasăNewsLovitură grea pentru cei cu planuri de călătorie: Wizz Air anulează mai...

Lovitură grea pentru cei cu planuri de călătorie: Wizz Air anulează mai multe zboruri, inclusiv din România, începând din septembrie

Nu toată lumea a apucat să plece în concediu în această vară. Iar unii dintre cei care plănuiau să-și ia vacanță la finalul sezonului estival și să folosească drept mijloc de transport avionul, și o cunoscută companie low-cost, s-ar putea să se trezească cu planurile de călătorie date peste cap. Și nu doar ei, ci și cei care au de făcut deplasări ce au legătură cu locul de muncă, de exemplu.

E o veste nu tocmai bună, primită chiar la mijlocul lui august, de către cei care aveau de gând să călătorească, pe calea aerului, în prima lună de toamnă calendaristică.

Mai precis, Wizz Air anunţă că anulează mai multe zboruri din toată reţeaua sa, inclusiv din România, începând cu luna septembrie, potrivit News.ro.

Reprezentanţii companiei nu menționează câte curse anume vor fi afectate, și nici care sunt rutele sau până când va dura măsura. Compania low-cost precizează, însă, că măsura este luată ca urmare a verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, producătorul motoarelor verificate.

„Wizz Air confirmă că, din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, a fost nevoită să facă ajustări în cadrul reţelei sale, rezultând în anularea unor zboruri, începând din luna septembrie. Compania aeriană confirmă că nicio rută din România nu a fost suspendată permanent ca urmare a acestor inspecţii ale motoarelor”, au transmis, miercuri, reprezentanţii companiei.

Aceştia au declarat, pentru News.ro, că nu au o evidenţă a curselor afectate şi nici până când va dura măsura.

Citiți și: Wizz Air SUSPENDĂ o rută din Europa. Guvernul României, plângeri către Comisia Europeană!

Zeci de zboruri Wizz Air anulate, dar ANPC nu poate aplica amenzi. Probleme cu mai multe curse, sute de români afectați

Ce trebuie să știe pasagerii

Conform precizărilor companiei, pasagerii de pe zborurile afectate au fost deja notificaţi şi li s-a oferit un program alternativ de zbor, opţiunea rambursării complete prin metoda iniţială de plată sau rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare.

„În cazul în care o rezervare a fost efectuată printr-o agenţie de turism, fie ea şi online, compania aeriană le recomandă pasagerilor să contacteze agenţia care deţine rezervarea, pentru a face modificările necesare”, mai susțin reprezentanţii companiei aeriene low-cost.

„Wizz Air îşi cere scuze pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neplanificat”

De asemenea, Wizz Air recomandă verificarea folder-ului de spam în privinţa e-mailurilor referitoare la posibilele modificări de program.

Compania prezintă scuze pasagerilor pentru ceea ce numesc a fi un „eveniment neplanificat”. „Wizz Air îşi cere scuze pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neplanificat, aflat în afara controlului nostru, însă siguranţa şi securitatea pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră”, adaugă reprezentanții companiei.
Wizz Air anunţase, în 9 august, că, din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, a fost nevoită să facă ajustări în cadrul reţelei sale, rezultând în anularea unor zboruri în anumite zile, între unele destinaţii.

La începutul lunii august, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) anunța, într-o postare pe Facebook, faptul că „pentru rezolvarea problemelor cu compania aeriană Wizz Air cetățenii români pot depune sesizari pe site-ul Centrului European al Consumatorilor Romania https://eccromania.ro/”.

Site-ul fiind pus la dispoziția consumatorilor români de Uniunea Europenă, pentru rezolvarea problemelor și recuperarea prejudiciilor. Totodată, cei de la MEAT subliniau, la acel moment, că ProtecțiaConsumatorului (ANPC) nu poate interveni și nu poate aplica amenzi în acest caz, „deoarece Wizz Air nu are reprezentanță în România”.

 

11.538 afisari

5 COMENTARII

  1. Alo cei de la wizz air vă bateți joc de toți calatori afișați zborurile care se anuleaza, să nu mai se creeze aglomeratie prin aeroporturi, sa aveti vreun interes? Escrocilor 😡😡😡!

  2. Am achiziționat bilete pentru Hamburg 1 .01_15 .01-2024..aștept răspuns cu privire daca la anulare cursa.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Horoscop – sâmbătă, 2 decembrie 2023. Surprize frumoase, mai ales în afaceri. Unii se bucură de stabilitate, alţii găsesc cheia succesului

Horoscopul zilei de sâmbătă, 2 decembrie 2023, ne anunţă că Scorpionii petrec timpul cu familia, Săgetătorii trebuie să fie mai sensibili. Se întrevăd surprize...

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...