AcasăNewsLovitura grea pentru Blejnar: Codrut Marta a fost localizat in Haifa!

Lovitura grea pentru Blejnar: Codrut Marta a fost localizat in Haifa!

Cu o zi intarziere fata de data la care a fost citat, Sorin Blejnar a intrat pe deja celebra usa a sediului DNA. Unde a poposit foarte putin, audierea fiind una suspect de scurta.

Sorin Blejnar se teme de o eventuala nerecunostinta a fostului sau subaltern

Iar daca fostul sef al ANAF a dat doar o simpla declaratie prin care sustinea ca nu cunoaste absolut nimic despre cazul evaziunii de 15 milioane euro cu produse petroliere, procurorii anticoruptie s-au multumit doar sa-i puna interdictie de a parasi Romania.

Serviciile sunt sigure ca au dat de Codrut Marta

La prima vedere, ar parea un meci nul intre invinuit si anchetatori.

Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, cei din urma au in maneca un as care l-ar putea infunda cu totul pe Blejnar: Codrut Marta.

 

Protectorul sefului Vamilor

Imediat dupa ce Sorin Blejnar a plecat de la audiere, DNA a dat un comunicat de presa prin care anunta ca „in afacerea cu produse petroliere care a produs bugetului de stat un prejudiciu de 15 milioane euro, in varful piramidei se afla Codrut Marta”. Astfel se recunoaste rolul cheie jucat de fostul sef de cabinet al lui Blejnar in aceasta „Caracatita” cu ramificatii la cel mai inalt nivel. Ceea ce se traduce, totodata, si printr -un ultim averstisment pentru restul invinuitilor. Care sunt pe deplin constienti ca, daca Marta vorbeste, totul s-a sfarsit pentru ei. Codrut Marta a fost dat in urmarire internationala in data de 30 mai, iar pe 10 iulie, pe numele lui  s-a emis un mandat international de arestare. Numai ca, oficial cel putin, autoritatile sustin ca nu au nicio idee despre locatia unde s-ar putea ascunde acesta. Influenta sefului de cabinet de la ANAF era atat de mare, incat, intr-o interceptare telefonica atasata la rechizitoriul procurorilor, Marta, aflat pe atunci in Elvetia, il linistea pe Viorel Comanita, seful Autoritatii Nationale a Vamilor: „ stati ma, linistiti, ca vin eu acum in tara si gata, rezolv totul. Nu se mai schimba nimic!”.

Cu vaporasul

Iar daca atatea „nume grele” implicate in acest dosar ar da orice sa stie unde se afla Marta, se pare ca ascunzatoarea acestuia nu este un mister pentru toata lumea. Pentru ca, din informatiile intrate in posesia noastra, serviciile secrete romanesti cunosc locatia „celui mai cautat roman”. Dupa ce acesta a dat cu subsemnatul la DNA, in cadrul unor audieri secrete, lui Codrut Marta i s-a promis protectia necesara. Insa, considerandu-se ca in Romania este imposibil sa-l ascunzi, pretiosul martor „a fost pierdut” pe cand parasea tara cu masina, pe la Vama Giurgiu. Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, Marta a traversat Bulgaria si a ajuns in Grecia. Iar cel mai probabil a poposit in portul cipriot Limassol, de unde micile vaporase pline cu turisti nu fac decat cateva ore pana in portul israelian Haifa. Loc recunoscut pe plan mondiat ca un loc sigur de „refugiu” in fata oricarei extradari fortate. Cel putin pana cand nu este nevoie de „gasirea” martorului si trimiterea sa inapoi in tara, pentru a da declaratii in fata judecatorilor. Ceea ce, in cazul lui Blejnar, ar insemna o lovitura fatala…

author avatar
Catalin Tache
4.090 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger