AcasăNewsLovitura dura pentru familia Ridzi! Procurorii il baga la inghesuiala pe primarul...

Lovitura dura pentru familia Ridzi! Procurorii il baga la inghesuiala pe primarul din Petrosani

Dupa ce Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului, a fost condamnata la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, sotul acesteia, Tiberiu Iacob Ridzi, primar al orasului Petrosani, a intrat si el in atentia procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie.

Totul dupa ce inspectorii de la Curtea de Conturi au studiat Raportul anual al finantelor publice locale pentru anul 2013 si au stabilit ca in executia bugetara exista un prejudiciu de circa sapte milioane de lei.

Concret, Tiberiu Iacob Ridzi este banuit ca a aprobat acordarea unor sporuri contrar legilor in vigoare. Printre altele, inspectorii de la Curtea de Conturi au ajuns la concluzia ca s-a stabilit eronat salariul administratorului public, prin adaugarea indemnizatiei de vechime la salariul de baza, stabilit ca limita maxima la indemnizatia primarului, iar in salariul de baza al cadrelor didactice a fost inclusa, nelegal, drept suma compensatorie cu caracter tranzitoriu, indemnizatia de izolare in procent de 30% din salariul de incadrare.

Conform hunedoaralibera.ro, raportul inspectorilor de la Curtea de Conturi mai releva ca s-au incheiat contracte de „arenda”, contrar prevederilor legale, care au reglementat incheierea de contracte de concesiune. Contractele de „arendă” au fost incheiate initial prin HCL pentru un an, dar prelungirea lor pana la sfarsitul anului 2012 nu s-a mai efectuat prin Hotarare de Consiliu, ci prin acordul partilor, asa cum s-a stabilit prin contract.

Mai mult, Tiberiu Iacob Ridzi este banuit de procurorii DNA ca a fost implicat si in traseul banilor rulati cu ocazia „Galei Bute”, dosar in care Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, este acuzata de comiterea mai multor infractiuni.

author avatar
Cristi Ionita
662 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger