AcasăNewsLovitura dură încasată în instanță de City Insurance. Ce e obligat să...

Lovitura dură încasată în instanță de City Insurance. Ce e obligat să facă liderul pieței RCA după decizia ÎCCJ

Nicolae Mușat, directorul general City Insurance

Victorie sonoră, în instanță, pentru ASF, COTAR și Auto Car deopotrivă. Și o veste deloc bună pentru City Insurance.

Cum Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis, recent, recursul înaintat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, împreună cu grupul de service-uri Autocar și cu asociația COTAR, împotriva deciziei de suspendare a măsurilor luate de ASF, în februarie anul trecut, City Insurance are de respectat decizia instanței supreme. Care hotărâre este una definitivă și executorie.

Nicu Marcu (ASF)

Și presupune că liderul pieței de asigurări, cu circa 3 milioane de clienți doar pe RCA, este obligată să își majoreze capitalul cu 16,5 milioane de euro și să reanalizeze circa 100.000 de dosare de daună, potrivit economica.net.

” Admite recursurile formulate de pârâta Autoritatea de Supraveghere Financiară şi de intervenienţii Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizati din România, Auto Car Grup 1 Service S.R.L., Auto Car & Trucks Technology S.R.L. şi Standocolor S.R.L. împotriva Sentinţei nr. 355 din 4 iunie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată. Respinge cererea de suspendare formulată de reclamanta Societatea de Asigurare Reasiguare City Insurance S.A. , ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâtei. Menţine soluţia dată excepţiei inadmisibilităţii. Respinge recursul incident formulat de reclamanta Societatea de Asigurare Reasiguare City Insurance S.A împotriva Sentinţei nr. 355 din 4 iunie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă.”, arată minuta ÎCCJ.

Pandele: Efectul soluției pronunțate de Înalta Curte este că City Insurance trebuie să execute de îndată cele două decizii ale ASF

De altfel, Florin Pandele, patronul grupului de firme Auto Car, a făcut unele precizări în această speță, pentru hotnews.ro:

”Prin Deciziile ASF nr. 455/2020 și nr. 457/2020 Autoritatea a constatat o serie de nereguli în ceea ce privește activitatea societății de asigurare-reasigurare City Insurance, acestea vizând, în esență, nerespectarea prevederilor referitoare la modul de calcul și constituire al rezervelor tehnice, respectarea indicilor de solvabilitate și modalitatea de gestionare a dosarelor de daună. Față de acestea, au fost dispuse măsuri corective care au inclus:

Obligația City Insurance de a formula și prezenta o ediție revizuită a politicii de constituire, modificare și menținere a rezervelor tehnice sub regim Solvabilitate II, conform indicațiilor ASF – art. 1 din Decizia ASF nr. 455/2020
Obligația City Insurance de a realiza o majorare a capitalului social cu suma de 16,5 milioane de euro, cel târziu până la data de 31.12.2020. – art. 1 din Decizia ASF nr. 457/2020

Împotriva acestor Decizii ale ASF City Insurance a formulat și înregistrat pe rolul Curții de Apel București atât o cerere de suspendare a deciziilor (dosar nr. 2009/2/2020), cât și o cerere de anulare a acestora (dosar nr. 2008/2/2020), conform prevederilor legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.

În cadrul acestor dosare, COTAR și societățile Auto Car Grup 1 Service SRL, Auto Car & Trucks Technology S.R.L. și Standocolor S.R.L. au formulat cereri de intervenție accesorie în favoarea ASF, urmărind să sprijine apărările formulate de Autoritate, în scopul menținerii ca legale și temeinice a Deciziilor și aplicării lor neîntârziate. În dosarul nr. 2009/2/2020 Curtea de Apel București a admis în principiu cererea de intervenție accesorie, în pofida poziției procesuale a ASF care s-a împotrivit acestui demers.

Prin Sentința 355/04.06.2020, Curtea de Apel a dispus admiterea cererii formulate de City Insurance și a dispus suspendarea celor două Decizi ale ASF.

Împotriva acestei Hotărâri au declarat recurs atât ASF, cât și intervenienții accesorii COTAR, Auto Car Grup 1 Service SRL, Auto Car & Trucks Technology S.R.L. și Standocolor S.R.L.

Prin Decizia pronunțată în data de 23.03.2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursurile declarate de ASF și cei 4 intervenienți accesoriu, a dispus casarea Sentinței Curții de Apel și a dispus respingerea cererii de suspendare formulate de City Insurance cu privire la cele două Decizii. De asemenea, a fost respins recursul incident formulat de City Insurance, prin care asigurătorul a criticat soluția de admitere a cererii de intervenție accesorie.

Soluția de admitere a recursurilor (inclusiv cele formulate de intervenienți) a fost pronunțată și de această dată în pofida faptului că ASF a pus concluzii de respingere a recursului formulat de cei 4 intervenienți, care urmărea să sprijine poziția porcesuală a ASF.

În orice caz, efectul soluției pronunțate de Înalta Curte este că City Insurance trebuie să execute de îndată cele două decizii ale ASF, măsura viind valabilă cel puțin până la soluționarea dosarului nr. 2008/2/2020 care se află pe rolul Curții de Apel București.”

author avatar
Andrei Coman
874 afisari

10 COMENTARII

  1. In sfarsit , ceva bun pt serice urile din tara . Tot Pandele asta apare peste tot , din cate vad eu el si COTAR tot se razboieste cu toata lumea in domeniul asta . Am tot citit in ultima perioada articole de la diverse publicatii pe subiect si reveritor la acest om . Bai oameni buni , voi sunteti sanatosi la cap ? Doar omul asta are probleme cu asiguratorii , ca doar el vad ca lupta cu colosii astia in tara asta si nu ma refer la parlamentul nostru corupt sau guvernul , ma refer la cei care conduc tara … MULTINATIONALELE… nu va e ma rusine , la restul patronilor de service , sa stati ascunsi … lasilor . Nu e in interesul vostru ??? Al pagubitilor ??? Al tuturor implicati in industria asta ??? Ati uitat sa fiti romani ma , romani autentici care stiu sa si apere drepturile … ati uitat , ati devenit niste lasi atarnatori si puturosi , de aia toata lumea ne calca in picioare . Scoateti ma capul dintr umeri si uitativa ce se intampla in tara asta , si asta e doar un subiect , important dealtfel , asa este peste tot . Iar daca ar fi 10 ca Pandele am avea o sansa in tara asta .

      • Esti nou in breasla? Nu stii cum se face? ASF se face ca amendeaza sa dea bine in presa si parlamentarii care i-au votat, sa inchida gura prostului de Pandele si celor din COTAR, stiind de la inceput ca fac actele prost ca sa piarda in instanta. Asa ii pacalesc pe toti. Doar ca azi nu a nimerit la completul de instanta a celor din SRI si SIE. Si nenea Marcu cu Musat, frati de sprit, acum cauta solutii.

  2. Stati linistiti ca nu cauta solutii nici Marcu, nici Musat. O sa faca un matrapazlac amandoi si gata. Musat trimite la ASF un extras de cont fals ca ala de 50.000.000 euro din insule virgine unde banii nu exista, Marcu va rasufla usurat ca a scapat si de data asta. Legat de cele 100.000 de dosare unde sunt masluite rezervervele de dauna, vor trimite tot o adresa falsa ca le-au verificat si gata. Atat timp cat nu scapam de securistii astia (sunt si securisti care tin cu tara si cu romanii) si asf nu este desfiintata si reorganizata de la zero, nu se va intampla nimic. Pana si cladirea ASF trebuie demolata din temelii, este blestemata si toti presedintii ajung la parnaie mai devreme sau mai tarziu.

  3. Cititi urmatoarele 2
    “În dosarul nr. 2009/2/2020 Curtea de Apel București a admis în principiu cererea de intervenție accesorie, în pofida poziției procesuale a ASF care s-a împotrivit acestui demers.”
    “Soluția de admitere a recursurilor (inclusiv cele formulate de intervenienți) a fost pronunțată și de această dată în pofida faptului că ASF a pus concluzii de respingere a recursului formulat de cei 4 intervenienți, care urmărea să sprijine poziția porcesuală a ASF.”
    Asta inseamna ca ASF, adica, NICU MARCU, s-a opus in repetate randuri in timpul procesului cu CITY INSURANCE ca Pandele si COTAR sa intervina IN FAVOAREA ASF in cadrul procesului.
    Reamintesc doar faptul ca ASF, de cand a venit NICU MARCU, este campionul pierderii proceselor cu companiile de asigurari care castigau suspendarea aplicate de catre ASF.
    Pandele si COTAR au stricat combinatiile ticalosului presedinte al ASF – NICU SPAGA MARCU.

  4. Pe holuri si prin birourile celor din ASF astazi toti incepand de dl Marcu pana la paznic erau numai un zambet de parca ar fi castigat un razboi cu Turcii..

    Sa vedem maine dl Marcu ce faci ca Musat a zis ca nu va analiza nici macar un dosar dar 100.000. Iar bani ar aduce dar ii e frica ca il intreba DNA duoa de unde ia adus fiinca socieatatea atat a furat cat de 10 ani este tot pe pierdere. Dl Marcu va recomand sa mai angajati inca 50 de persoane la departamentul de petitii.

  5. Cu siguranta primul trimestru al 2021 va inregistra un numar de petitii mai mare ca anul 2019. Un numar pe care intreaga UE nu il va putea atinge timp de 10 ani adunand toate reclamatiile la un loc.

    La mai mare ASF. Felicitari parlamentarilor care inca dorm in ghete.

  6. Nicu Marcu este campionul petitiilor si a proceselor vandute firmelor de asigurari.
    Sunt peste 6000 de petitii/luna la ASF, iar daca nu intervenea Autocar in proces, desi ASF a solicitat instantei sa respinga implicarea Autocar in favoarea ASF (!!!) ar fi castigat City Insurance si procesul asta.
    Aresti consiliul ASF!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger